De historische wet over de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg moet teruggestuurd worden naar het Huis van Afgevaardigden. De Republikeinen hebben een onregelmatigheid in de procedure gevonden, waardoor er een nieuwe stemming over een reeks amendementen moet komen.

Dat heeft een woordvoerder van Harry reid, de leider van de Democratische meerderheid in de Senaat, donderdagavond verklaard.

Naar verluidt hebben de Republikeinen twee - weliswaar relatief kleine - bepalingen gevonden die onvolkomenheden van de procedure in de Senaat aantonen.

De tekst moet nu worden teruggestuurd naar het Huis van Afgevaardigden.

Amendementen
In de Senaat begonnen woensdag de debatten over een pakket amendementen, gevraagd door het Huis van Afgevaardigden. De goedkeuring van het pakket moest het wetgevende proces afsluiten.

De Democraten van het Huis zouden in de mandementen een hervorming van de studentenleningen opgenomen hebben om het hoger onderwijs, dat heel duur is in de VS, efficiënter te financieren.

De historische wet over de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg moet teruggestuurd worden naar het Huis van Afgevaardigden. De Republikeinen hebben een onregelmatigheid in de procedure gevonden, waardoor er een nieuwe stemming over een reeks amendementen moet komen.Dat heeft een woordvoerder van Harry reid, de leider van de Democratische meerderheid in de Senaat, donderdagavond verklaard. Naar verluidt hebben de Republikeinen twee - weliswaar relatief kleine - bepalingen gevonden die onvolkomenheden van de procedure in de Senaat aantonen. De tekst moet nu worden teruggestuurd naar het Huis van Afgevaardigden.Amendementen In de Senaat begonnen woensdag de debatten over een pakket amendementen, gevraagd door het Huis van Afgevaardigden. De goedkeuring van het pakket moest het wetgevende proces afsluiten. De Democraten van het Huis zouden in de mandementen een hervorming van de studentenleningen opgenomen hebben om het hoger onderwijs, dat heel duur is in de VS, efficiënter te financieren.