Een deel van de meer dan tweehonderd Nigeriaanse schoolmeisjes die in april werden ontvoerd door strijders van de islamistische rebellenbeweging Boko Haram, is weer vrij. Dat heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger bevestigd, zo meldt de Britse nieuwszender BBC.

Om hoeveel meisjes het gaat, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerder is de operatie nog aan de gang.

Op 14 april werden in Chibok, in de deelstaat Borno, 276 schoolmeisjes ontvoerd. Chibok telt een grote christelijke minderheid. Tot dusver was bekend dat 53 meisjes aan hun ontvoerders zijn kunnen ontsnappen. (Belga/WB)

Een deel van de meer dan tweehonderd Nigeriaanse schoolmeisjes die in april werden ontvoerd door strijders van de islamistische rebellenbeweging Boko Haram, is weer vrij. Dat heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger bevestigd, zo meldt de Britse nieuwszender BBC.Om hoeveel meisjes het gaat, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerder is de operatie nog aan de gang. Op 14 april werden in Chibok, in de deelstaat Borno, 276 schoolmeisjes ontvoerd. Chibok telt een grote christelijke minderheid. Tot dusver was bekend dat 53 meisjes aan hun ontvoerders zijn kunnen ontsnappen. (Belga/WB)