Bekijk ook de video's van Jan Hautekiet, Michel Vandenbosch en Stijn Tormans. Morgen is het de beurt aan hoogleraar fiscaal recht Michel Maus.

1. Like a girl

Dit filmpje toont aan dat er nog altijd nood is aan een derde feministische golf. 'Like a girl' moet een sterk handelsmerk worden, girlpower in plaats van sorry...

2. Verplichte 'literatuur' voor alle meisjes en vrouwen over vrouwencondomen

Een schitterend filmpje gemonteerd door Karel Blondeel over jonge vrouwen in Kenia en vrouwencondomen. Het achterliggende idee is dat vrouwen zelf moeten kiezen welk middel ze gebruiken voor anticonceptie en bescherming tegen HIV en andere soa's. Het filmpje werd opgenomen in een drop-in gezondheidscentrum voor vrouwen in Kenia en won de derde prijs in de Female Condoms are Film Contest in de marge van de Women Deliver conferentie in 2013.

3. TEDX over contraceptie

Ik blijf bij hetzelfde thema: een TEDX-video waarin ik uitleg dat een renaissance van voorbehoedsmiddelen nodig is. Want voorbehoedsmiddelen zijn nog altijd ver buiten het bereik van miljoenen vrouwen in de wereld. Zelf beslissen of, wanneer en met wie je kinderen wil is nochtans een mensenrecht.

1. Like a girl Dit filmpje toont aan dat er nog altijd nood is aan een derde feministische golf. 'Like a girl' moet een sterk handelsmerk worden, girlpower in plaats van sorry...2. Verplichte 'literatuur' voor alle meisjes en vrouwen over vrouwencondomenEen schitterend filmpje gemonteerd door Karel Blondeel over jonge vrouwen in Kenia en vrouwencondomen. Het achterliggende idee is dat vrouwen zelf moeten kiezen welk middel ze gebruiken voor anticonceptie en bescherming tegen HIV en andere soa's. Het filmpje werd opgenomen in een drop-in gezondheidscentrum voor vrouwen in Kenia en won de derde prijs in de Female Condoms are Film Contest in de marge van de Women Deliver conferentie in 2013.3. TEDX over contraceptie Ik blijf bij hetzelfde thema: een TEDX-video waarin ik uitleg dat een renaissance van voorbehoedsmiddelen nodig is. Want voorbehoedsmiddelen zijn nog altijd ver buiten het bereik van miljoenen vrouwen in de wereld. Zelf beslissen of, wanneer en met wie je kinderen wil is nochtans een mensenrecht.