"Als iemand het schuldenprobleem in Groot-Brittannië niet erkent, terwijl we dat uiteraard wel hebben, dan kan die niet de juiste persoon zijn om uit te vinden of andere landen een schuldenprobleem hebben", aldus Cameron op de BBC-radio.

Oppositieleider Ed Miliband, opvolger van Brown als Labourchef, verklaarde dat Cameron wel kort door de bocht gaat door iemand uit te sluiten voor een job die nog niet eens beschikbaar is. Volgens Miliband is Brown wel degelijk geschikt voor de job.

Aanleiding voor de hele affaire zijn de geruchten dat huidig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn voor afloop van zijn vijfjarige ambtstermijn volgend jaar, zou aftreden. DSK zou ambities hebben om Sarko in het Elysée op te volgen. (Belga)

"Als iemand het schuldenprobleem in Groot-Brittannië niet erkent, terwijl we dat uiteraard wel hebben, dan kan die niet de juiste persoon zijn om uit te vinden of andere landen een schuldenprobleem hebben", aldus Cameron op de BBC-radio. Oppositieleider Ed Miliband, opvolger van Brown als Labourchef, verklaarde dat Cameron wel kort door de bocht gaat door iemand uit te sluiten voor een job die nog niet eens beschikbaar is. Volgens Miliband is Brown wel degelijk geschikt voor de job. Aanleiding voor de hele affaire zijn de geruchten dat huidig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn voor afloop van zijn vijfjarige ambtstermijn volgend jaar, zou aftreden. DSK zou ambities hebben om Sarko in het Elysée op te volgen. (Belga)