David Cameron verdedigt ‘selfie’ met Obama

© AFP
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

De Britse premier David Cameron heeft zijn parlement uitleg verschaft over de omstreden foto die hij tijdens de uitvaart van Nelson Mandela nam met zichzelf, Barack Obama en de Deense premier Helle Thorning Schmidt. Hij deed het uit beleefdheid.

De ‘selfie’ zorgde voor de nodige hilariteit op sociale netwerken, omdat de Amerikaanse First Lady Michelle Obama schijnbaar nors wegkijkt terwijl haar man op de foto gaat met de blonde Deense premier. Serieuzer was de kritiek dat het ongepast is dat wereldleiders zich als tieners zitten te vermaken op een herdenkingsplechtigheid.

Die opmerking kreeg David Cameron ook in het Britse Lagerhuis. “Ter verdediging zou ik zeggen dat Nelson Mandela bij leven en dood een buitengewone rol heeft gespeeld met hoe hij mensen samenbracht”, wierp Cameron op. “Daarom dacht ik dat het beleefd was om ja te zeggen toen een lid van de familie Kinnock me om een foto vroeg.”

Dat familielid is Helle Thorning Schmidt. Zij is getrouwd met Stephen Kinnock, de zoon van de voormalige leider van de Britse Labour-partij Neil Kinnock.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content