De dam van de ijzerertsmijn in Brumadinho, in de Braziliaanse staat Minas Gerais, begaf het eind januari. Er ontstond een enorme modderstroom die huizen, mensen en dieren meesleurde en begroef.

In totaal ligt een oppervlakte van ongeveer 290 hectare, ongeveer zo groot als 400 voetbalvelden, bedekt met zowat 12 miljoen kubieke meter slib. Vale, de eigenaar van de mijn, biedt de familie van de slachtoffers inmiddels geld aan. De firma is bereid om per dode of vermiste 100.000 Reais (23.600 euro) te betalen. Het gaat volgens een woordvoerder om een vrijwillige geste en niet om een schadevergoeding.

Het is niet de eerste keer dat zich een incident voordoet bij mijnbouwgigant Vale. Een vergelijkbare ramp in dezelfde deelstaat had enkele jaren geleden al het leven gekost aan negentien mensen.

De dam van de ijzerertsmijn in Brumadinho, in de Braziliaanse staat Minas Gerais, begaf het eind januari. Er ontstond een enorme modderstroom die huizen, mensen en dieren meesleurde en begroef. In totaal ligt een oppervlakte van ongeveer 290 hectare, ongeveer zo groot als 400 voetbalvelden, bedekt met zowat 12 miljoen kubieke meter slib. Vale, de eigenaar van de mijn, biedt de familie van de slachtoffers inmiddels geld aan. De firma is bereid om per dode of vermiste 100.000 Reais (23.600 euro) te betalen. Het gaat volgens een woordvoerder om een vrijwillige geste en niet om een schadevergoeding.Het is niet de eerste keer dat zich een incident voordoet bij mijnbouwgigant Vale. Een vergelijkbare ramp in dezelfde deelstaat had enkele jaren geleden al het leven gekost aan negentien mensen.