'Het ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt de misdaden en herhaalde aanvallen van Turkije tegen het Syrische volk en tegen de territoriale integriteit van Syrië', zo meldt het officiële persbureau Sana. ' De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet nu 'een einde maken aan de misdaden van het Turkse regime', klinkt het voorts.

Ook de Verenigde Staten hebben er bij Turkije op aangedrongen zijn artillerie-aanvallen tegen de Koerden en tegen het Syrische regime, die in oorlog zijn in het noorden van het land, te stoppen.

Vijandelijheden in Syrië binnen de week stoppen

"We hebben de Koerden en de andere gewapende groepen die gelinkt zijn aan de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) opgeroepen om geen gebruik te maken van verwarring om nieuwe gebieden in te nemen. We hebben ook informatie ontvangen over artilleriegeschut vanop de Turkse kant van de grens en hebben er bij Turkije op aangedrongen om deze aanvallen te stoppen", aldus de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, John Kirby, vanop de Syriëconferentie in München.

Daar werd beslist om de vijandelijkheden in Syrië binnen de week te stoppen. Bronnen binnen het Turkse leger hadden zaterdag bevestigd dat Turkije luchtaanvallen hadden uitgevoerd op doelwitten van YPG en van het Syrische regime.

Amerikanen in lastig parket

"We zijn bezorgd over de situatie in het noorden van Aleppo en we doen ons best om de spanningen langs alle kanten te doen verminderen", aldus Kirby. "Turkije en YPG worden beiden bedreigd door terreurgroep Islamitische Staat", zei Kirby nog.

De Verenigde Staten bevinden zich in dit verhaal in een lastig parket: ze zijn via de NAVO en internationale coalitie tegen IS verbonden aan Turkije, maar steunen ook de Koerden in hun strijd tegen de jihadisten in het noorden van Syrië. Dat leidde vorige week tot woede bij bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die de VS ervan beschuldigt een "bloedbad" te hebben aangericht door samen te werken met de Koerden. (Belga/NSK)

'Het ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt de misdaden en herhaalde aanvallen van Turkije tegen het Syrische volk en tegen de territoriale integriteit van Syrië', zo meldt het officiële persbureau Sana. ' De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet nu 'een einde maken aan de misdaden van het Turkse regime', klinkt het voorts. Ook de Verenigde Staten hebben er bij Turkije op aangedrongen zijn artillerie-aanvallen tegen de Koerden en tegen het Syrische regime, die in oorlog zijn in het noorden van het land, te stoppen.Vijandelijheden in Syrië binnen de week stoppen"We hebben de Koerden en de andere gewapende groepen die gelinkt zijn aan de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) opgeroepen om geen gebruik te maken van verwarring om nieuwe gebieden in te nemen. We hebben ook informatie ontvangen over artilleriegeschut vanop de Turkse kant van de grens en hebben er bij Turkije op aangedrongen om deze aanvallen te stoppen", aldus de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, John Kirby, vanop de Syriëconferentie in München.Daar werd beslist om de vijandelijkheden in Syrië binnen de week te stoppen. Bronnen binnen het Turkse leger hadden zaterdag bevestigd dat Turkije luchtaanvallen hadden uitgevoerd op doelwitten van YPG en van het Syrische regime. Amerikanen in lastig parket "We zijn bezorgd over de situatie in het noorden van Aleppo en we doen ons best om de spanningen langs alle kanten te doen verminderen", aldus Kirby. "Turkije en YPG worden beiden bedreigd door terreurgroep Islamitische Staat", zei Kirby nog. De Verenigde Staten bevinden zich in dit verhaal in een lastig parket: ze zijn via de NAVO en internationale coalitie tegen IS verbonden aan Turkije, maar steunen ook de Koerden in hun strijd tegen de jihadisten in het noorden van Syrië. Dat leidde vorige week tot woede bij bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die de VS ervan beschuldigt een "bloedbad" te hebben aangericht door samen te werken met de Koerden. (Belga/NSK)