Een van de drie daders had kort voor de terreuraanslag in Londen een witte bestelwagen gehuurd waarmee voetgangers zaterdagavond op de Londen Bridge werden doodgereden, meldt een woordvoerder van de Londense politie. Toen de bestelwagen tegen een muur botste, sprongen de mannen uit de wagen en zetten ze hun moorddadige plannen voort op de nabijgelegen Borough Market.

Kort na de dodelijke raid schoot de politie de drie daders dood, nadat ze verscheidene mensen met messen hadden aangevallen. De dodelijke aanslag eiste zeven doden en talloze gewonden. Het werd vrij snel duidelijk dat het om een terroristische aanslag ging, die geïnspireerd leek door vroegere terreurdaden op Europees grondgebied.

De daders stierven nadat acht agenten 50 kogels hadden afgevuurd. Een voorbijganger die daarbij verwond werd, verkeert niet in levensgevaar.

Arrestaties

De politie heeft in de loop van de dag twaalf personen gearresteerd in Barking, een wijk in het oosten van Londen. Eén van de appartementen die zijn doorzocht in de wijk in het oosten van Londen zou de woonplaats zijn geweest van één van de drie daders. Volgens buren ging het om een gehuwde man met twee kinderen.

Volgens het persagentschap PA volgden zondagavond nog twee arrestaties. Gewapende agenten bestormden een woning in de Oost-Londense wijk East Ham, Tientallen agenten hadden eerder de omgeving afgegrendeld. Scotland Yard wilde het bericht van de twee arrestaties evenwel niet bevestigen.

Zeven doden, tientallen gewonden

Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs meegedeeld dat een van de zeven dodelijke slachtoffers de Franse nationaliteit had. Eerder had ook Ottawa al gemeld dat een Canadees bij de aanslag was omgekomen.Van het vijftigtal gewonden verkeren er 21 in kritieke toestand. In totaal liggen er nog 36 slachtoffers in het ziekenhuis, meldt The National Health Service zondagavond aan het Britse persagentschap PA.

Bij de aanslag raakten ook vier politie-officieren gewond. Eén officier van de British Transport Police is ernstig gewond. Daarnaast deelden drie leden van de Metropolitan Police in de klappen. Eén van hen incasseerde verscheidene messteken en verkeert eveneens in ernstige toestand.

De aanslag van zaterdagavond in Londen is de derde terreuraanval die het Verenigd Koninkrijk te verduren krijgt in drie maanden tijd, In maart was er een aanslag in Westminster, waar vijf mensen gedood werden. Minder dan twee weken geleden ontplofte een bom in Manchester, waarbij 22 mensen het leven verloren.

Een van de drie daders had kort voor de terreuraanslag in Londen een witte bestelwagen gehuurd waarmee voetgangers zaterdagavond op de Londen Bridge werden doodgereden, meldt een woordvoerder van de Londense politie. Toen de bestelwagen tegen een muur botste, sprongen de mannen uit de wagen en zetten ze hun moorddadige plannen voort op de nabijgelegen Borough Market.Kort na de dodelijke raid schoot de politie de drie daders dood, nadat ze verscheidene mensen met messen hadden aangevallen. De dodelijke aanslag eiste zeven doden en talloze gewonden. Het werd vrij snel duidelijk dat het om een terroristische aanslag ging, die geïnspireerd leek door vroegere terreurdaden op Europees grondgebied.De daders stierven nadat acht agenten 50 kogels hadden afgevuurd. Een voorbijganger die daarbij verwond werd, verkeert niet in levensgevaar.De politie heeft in de loop van de dag twaalf personen gearresteerd in Barking, een wijk in het oosten van Londen. Eén van de appartementen die zijn doorzocht in de wijk in het oosten van Londen zou de woonplaats zijn geweest van één van de drie daders. Volgens buren ging het om een gehuwde man met twee kinderen.Volgens het persagentschap PA volgden zondagavond nog twee arrestaties. Gewapende agenten bestormden een woning in de Oost-Londense wijk East Ham, Tientallen agenten hadden eerder de omgeving afgegrendeld. Scotland Yard wilde het bericht van de twee arrestaties evenwel niet bevestigen. Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs meegedeeld dat een van de zeven dodelijke slachtoffers de Franse nationaliteit had. Eerder had ook Ottawa al gemeld dat een Canadees bij de aanslag was omgekomen.Van het vijftigtal gewonden verkeren er 21 in kritieke toestand. In totaal liggen er nog 36 slachtoffers in het ziekenhuis, meldt The National Health Service zondagavond aan het Britse persagentschap PA. Bij de aanslag raakten ook vier politie-officieren gewond. Eén officier van de British Transport Police is ernstig gewond. Daarnaast deelden drie leden van de Metropolitan Police in de klappen. Eén van hen incasseerde verscheidene messteken en verkeert eveneens in ernstige toestand. De aanslag van zaterdagavond in Londen is de derde terreuraanval die het Verenigd Koninkrijk te verduren krijgt in drie maanden tijd, In maart was er een aanslag in Westminster, waar vijf mensen gedood werden. Minder dan twee weken geleden ontplofte een bom in Manchester, waarbij 22 mensen het leven verloren.