De rechtbank bevond de 22-jarige James Alex Fields schuldig aan meerdere haatmisdrijven. Op 12 augustus 2017 was het naar aanleiding van een betoging van blanke nationalisten en neonazi's tot botsingen gekomen. Fields stuurde zijn auto in op tegenbetogers en veroorzaakte zo de dood van de 32-jarige Heather Heyer. Nog 35 andere mensen raakten gewond.

In maart pleitte de man schuldig, in een deal waarbij hij aan de doodstraf kon ontsnappen. Alvorens hij vrijdag zijn straf te horen kreeg, verontschuldigde Fields zich.

De zaak baarde wereldwijd opzien omdat president Donald Trump zich na de aanslag in Charlottesville niet eenduidig distantieerde van rechts-extremisme. Een jury had Fields vorig jaar al schuldig bevonden aan moord en tot levenslang veroordeeld.

De rechtbank bevond de 22-jarige James Alex Fields schuldig aan meerdere haatmisdrijven. Op 12 augustus 2017 was het naar aanleiding van een betoging van blanke nationalisten en neonazi's tot botsingen gekomen. Fields stuurde zijn auto in op tegenbetogers en veroorzaakte zo de dood van de 32-jarige Heather Heyer. Nog 35 andere mensen raakten gewond. In maart pleitte de man schuldig, in een deal waarbij hij aan de doodstraf kon ontsnappen. Alvorens hij vrijdag zijn straf te horen kreeg, verontschuldigde Fields zich. De zaak baarde wereldwijd opzien omdat president Donald Trump zich na de aanslag in Charlottesville niet eenduidig distantieerde van rechts-extremisme. Een jury had Fields vorig jaar al schuldig bevonden aan moord en tot levenslang veroordeeld.