De 29-jarige Alexandre Bissonnette kan ten vroegste na veertig jaar een aanvraag tot vrijkomen indienen. Dat meldt het Canadese persagentschap Canadian Press.

Meerdere mensen in de rechtszaal waren in tranen toen rechter Francois Huot terugkwam op de daden van Bissonnette. Bissonnette bestormde de moskee in januari 2017 en doodde zes moslims, mannen tussen 39 en 60 jaar oud. In maart pleitte hij schuldig aan zesvoudige moord.

Bissonette was een student politieke wetenschappen aan de universiteit van Laval, die vlakbij de moskee ligt. Volgens kennissen was hij een 'introverte, onpopulaire nerd', schreef Le Journal de Québec destijds. Bissonette had een half uur na de schietpartij zelf de politie gebeld en verklaard dat hij zich wilde overgeven.

De 29-jarige Alexandre Bissonnette kan ten vroegste na veertig jaar een aanvraag tot vrijkomen indienen. Dat meldt het Canadese persagentschap Canadian Press.Meerdere mensen in de rechtszaal waren in tranen toen rechter Francois Huot terugkwam op de daden van Bissonnette. Bissonnette bestormde de moskee in januari 2017 en doodde zes moslims, mannen tussen 39 en 60 jaar oud. In maart pleitte hij schuldig aan zesvoudige moord. Bissonette was een student politieke wetenschappen aan de universiteit van Laval, die vlakbij de moskee ligt. Volgens kennissen was hij een 'introverte, onpopulaire nerd', schreef Le Journal de Québec destijds. Bissonette had een half uur na de schietpartij zelf de politie gebeld en verklaard dat hij zich wilde overgeven.