Hij haalde het van Zuma's ex-vrouw Nkosazana Dlamini-Zuma. Het wordt dus Ramaphosa die de partij in diepe crisis naar de voor 2019 geplande presidentsverkiezingen zal leiden, en die mogelijk dus de volgende president van de Regenboognatie wordt.

Tijdens het congres van de partij, sinds zaterdag aan de gang in Johannesburg, haalde Ramaphosa 2.440 stemmen, tegen 2.261 stemmen voor Dlamini-Zuma. Van Ramaphosa wordt verwacht dat hij zal breken met de jarenlange corruptie van de Zuma's. Een ANC onder leiding van Zuma zou dan weer een status quo betekenen, en juridische bescherming voor Zuma.

Hij haalde het van Zuma's ex-vrouw Nkosazana Dlamini-Zuma. Het wordt dus Ramaphosa die de partij in diepe crisis naar de voor 2019 geplande presidentsverkiezingen zal leiden, en die mogelijk dus de volgende president van de Regenboognatie wordt.Tijdens het congres van de partij, sinds zaterdag aan de gang in Johannesburg, haalde Ramaphosa 2.440 stemmen, tegen 2.261 stemmen voor Dlamini-Zuma. Van Ramaphosa wordt verwacht dat hij zal breken met de jarenlange corruptie van de Zuma's. Een ANC onder leiding van Zuma zou dan weer een status quo betekenen, en juridische bescherming voor Zuma.