Donald Trump op de stembriefjes in november betekent een "gegarandeerde ramp" voor de Republikeinse partij, zo meldde het kamp-Cruz zondagavond laat. "Met hem als kandidaat wordt de klok van de partij een generatie teruggezet", aldus het campagneteam van de oerconservatief, allicht niet doelend op een terugkeer naar het tijdperk-Reagan.

Kasich heeft beloofd geen campagne te zullen voeren voor de voorverkiezingen in de deelstaat Indiana, Cruz doet hetzelfde in Oregon en New Mexico.

Voor zowel Cruz als Kasich is het onmogelijk geworden, het vereiste aantal afgevaardigden te halen (1.237) om de nominatie te behalen tijdens de Republikeinse conventie van juni. Hun samenwerking is er vooral op gericht, stokken in de wielen van Trump te steken.

Indien ook Trump het vereiste aantal afgevaardigden niet haalt, kan op de conventie een andere aap uit de mouw getoverd worden. Het "establishment" van de GOP ziet de populistische en vaak vuilgebekte Trump immers niet zitten.

In een bericht op twitter bestempelde Trump de samenwerking als een "daad van wanhoop". "Ted de leugenaar en Kasich zijn wiskundig dood en compleet wanhopig. Hun sponsors en speciale belangengroepen zijn niet tevreden. Triestig!", luidde de tweet.

Donald Trump op de stembriefjes in november betekent een "gegarandeerde ramp" voor de Republikeinse partij, zo meldde het kamp-Cruz zondagavond laat. "Met hem als kandidaat wordt de klok van de partij een generatie teruggezet", aldus het campagneteam van de oerconservatief, allicht niet doelend op een terugkeer naar het tijdperk-Reagan. Kasich heeft beloofd geen campagne te zullen voeren voor de voorverkiezingen in de deelstaat Indiana, Cruz doet hetzelfde in Oregon en New Mexico. Voor zowel Cruz als Kasich is het onmogelijk geworden, het vereiste aantal afgevaardigden te halen (1.237) om de nominatie te behalen tijdens de Republikeinse conventie van juni. Hun samenwerking is er vooral op gericht, stokken in de wielen van Trump te steken. Indien ook Trump het vereiste aantal afgevaardigden niet haalt, kan op de conventie een andere aap uit de mouw getoverd worden. Het "establishment" van de GOP ziet de populistische en vaak vuilgebekte Trump immers niet zitten. In een bericht op twitter bestempelde Trump de samenwerking als een "daad van wanhoop". "Ted de leugenaar en Kasich zijn wiskundig dood en compleet wanhopig. Hun sponsors en speciale belangengroepen zijn niet tevreden. Triestig!", luidde de tweet.