Johnson mist openheid wanneer het gaat om zijn brexit-plannen, hekelde Corbyn tijdens het duel op de Britse zender BBC. De belofte van de regeringsleider dat hij met zijn brexit-deal de ongerustheid zou wegnemen over het Britse vertrek uit de Europese Unie, valt niet waar te maken, vervolgde hij. Corbyn waarschuwde ook voor lange onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten en met de Europese Unie.

Johnson wierp Corbyn op zijn beurt andermaal voor de voeten dat hij geen duidelijk standpunt inneemt over de brexit. Naast de brexit werden nog enkele andere thema's aangesneden. Zo debatteerden beide rivalen onder andere over armoedebestrijding en de nationale gezondheidsdienst NHS.

Al bij al verliep het debat vrij voorspelbaar en lijken er geen potten gebroken. De conservatieven van Johnson leiden in de peilingen nog altijd op de sociaaldemocraten en Corbyn komt, op minder dan een week van de verkiezingen, zwaar in tijdnood wil hij het tij nog doen keren.

Johnson mist openheid wanneer het gaat om zijn brexit-plannen, hekelde Corbyn tijdens het duel op de Britse zender BBC. De belofte van de regeringsleider dat hij met zijn brexit-deal de ongerustheid zou wegnemen over het Britse vertrek uit de Europese Unie, valt niet waar te maken, vervolgde hij. Corbyn waarschuwde ook voor lange onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten en met de Europese Unie. Johnson wierp Corbyn op zijn beurt andermaal voor de voeten dat hij geen duidelijk standpunt inneemt over de brexit. Naast de brexit werden nog enkele andere thema's aangesneden. Zo debatteerden beide rivalen onder andere over armoedebestrijding en de nationale gezondheidsdienst NHS. Al bij al verliep het debat vrij voorspelbaar en lijken er geen potten gebroken. De conservatieven van Johnson leiden in de peilingen nog altijd op de sociaaldemocraten en Corbyn komt, op minder dan een week van de verkiezingen, zwaar in tijdnood wil hij het tij nog doen keren.