Dat heeft de procureur van Marseille gezegd in Parijs op een persconferentie na een ontmoeting met de families van de 150 dodelijke slachtoffers. Volgens Brice Robin leed Lubitz aan een "zware depressie", een "psychose in combinatie met gezichtsproblemen."

De 27-jarige copiloot was daardoor op het moment van het ongeval, op 24 maart boven de Franse Alpen, niet in staat om te vliegen, luidde het. Lubitz zat enorm in met zijn gezondheid. Hij vreesde dat hij blind zou worden en dat hij zijn job zou verliezen. Al die factoren zouden hem ertoe gedreven hebben het vliegtuig van Germanwings moedwillig te doen neerstorten.

Privacywetgeving

Volgens de procureur van Marseille zijn er echter voorlopig niet voldoende bewijzen van nalatigheid om een gerechtelijke procedure te beginnen tegen Germanwings of moedermaatschappij Lufthansa. Ook al stelden sommige van Lubitz' dokters dat hij niet in staat was om te vliegen, waren zij op basis van de Duitse privacywetgeving niet gemachtigd om persoonlijke medische details mee te delen aan zijn werkgever.

Het onderzoek gaat echter voort om te bepalen of er binnen de maatschappij geen fouten werden gemaakt, of Lufthansa niet in gebreke is gebleven in het opsporen van de gezondheidstoestand en de medische opvolging van Lubitz. Drie rechters zullen worden aangesteld om het onderzoek te voeren naar onvrijwillige doodslag. (Belga/TE)

Dat heeft de procureur van Marseille gezegd in Parijs op een persconferentie na een ontmoeting met de families van de 150 dodelijke slachtoffers. Volgens Brice Robin leed Lubitz aan een "zware depressie", een "psychose in combinatie met gezichtsproblemen." De 27-jarige copiloot was daardoor op het moment van het ongeval, op 24 maart boven de Franse Alpen, niet in staat om te vliegen, luidde het. Lubitz zat enorm in met zijn gezondheid. Hij vreesde dat hij blind zou worden en dat hij zijn job zou verliezen. Al die factoren zouden hem ertoe gedreven hebben het vliegtuig van Germanwings moedwillig te doen neerstorten. Volgens de procureur van Marseille zijn er echter voorlopig niet voldoende bewijzen van nalatigheid om een gerechtelijke procedure te beginnen tegen Germanwings of moedermaatschappij Lufthansa. Ook al stelden sommige van Lubitz' dokters dat hij niet in staat was om te vliegen, waren zij op basis van de Duitse privacywetgeving niet gemachtigd om persoonlijke medische details mee te delen aan zijn werkgever. Het onderzoek gaat echter voort om te bepalen of er binnen de maatschappij geen fouten werden gemaakt, of Lufthansa niet in gebreke is gebleven in het opsporen van de gezondheidstoestand en de medische opvolging van Lubitz. Drie rechters zullen worden aangesteld om het onderzoek te voeren naar onvrijwillige doodslag. (Belga/TE)