Op het moment van zijn arrestatie zat de 61-jarige Jones aan het stuur van een pickup waar een aanhangwagen aan hing met daarin een grote barbecue, zo schrijft de krant Orlando Sentinel. Daarin lagen duizenden korans die overgoten waren met kerosine.

Op zijn website had de dominee aangekondigd dat hij woensdag 2.998 exemplaren van de koran wilde verbranden in de baai van Tampa, precies evenveel als er slachtoffers vielen bij de aanslagen van Nine Eleven (onder wie dus ook de 19 vliegtuigkapers).

In juli 2010 haalde Jones al het nieuws toen hij ter gelegenheid van de negende verjaardag van de aanslagen van 11 september 200 korans wilde verbranden. Na zwaar internationaal protest blies hij de hele actie af. Maar in 2011 slaagde hij er toch in om een exemplaar van de koran te verbranden. Daarop braken rellen uit in Afghanistan waarbij 7 buitenlanders werden gedood.

Jones gelooft dat de koran geweld predikt en dat moslims de sharia willen invoeren in de Verenigde Staten. Een Egyptische rechtbank heeft Jones bij verstek veroordeeld tot de doodstraf wegens zijn anti-moslimactiviteiten. (Belga/TE)

Op het moment van zijn arrestatie zat de 61-jarige Jones aan het stuur van een pickup waar een aanhangwagen aan hing met daarin een grote barbecue, zo schrijft de krant Orlando Sentinel. Daarin lagen duizenden korans die overgoten waren met kerosine.Op zijn website had de dominee aangekondigd dat hij woensdag 2.998 exemplaren van de koran wilde verbranden in de baai van Tampa, precies evenveel als er slachtoffers vielen bij de aanslagen van Nine Eleven (onder wie dus ook de 19 vliegtuigkapers).In juli 2010 haalde Jones al het nieuws toen hij ter gelegenheid van de negende verjaardag van de aanslagen van 11 september 200 korans wilde verbranden. Na zwaar internationaal protest blies hij de hele actie af. Maar in 2011 slaagde hij er toch in om een exemplaar van de koran te verbranden. Daarop braken rellen uit in Afghanistan waarbij 7 buitenlanders werden gedood.Jones gelooft dat de koran geweld predikt en dat moslims de sharia willen invoeren in de Verenigde Staten. Een Egyptische rechtbank heeft Jones bij verstek veroordeeld tot de doodstraf wegens zijn anti-moslimactiviteiten. (Belga/TE)