Trumps Venezolaanse collega Nicolas Maduro bevestigt het nieuws en stelt dat de contacten 'al maanden aan de gang zijn'.

'We praten met verschillende vertegenwoordigers van Venezuela. We zullen Venezuela helpen zo goed als we kunnen', aldus Trump vanuit het Witte Huis. 'Ik wil niet zeggen met wie, maar we praten op een zeer hoog niveau', voegde hij er aan toe.

Washington steunt eigenlijk de opposant en zelfverklaarde interim-president Juan Guaido en stuurt aan op het vertrek van Maduro. Venezuela beleeft momenteel de ergste socio-economische crisis uit de geschiedenis van het land. Guaido en zijn aanhangers beschuldigen Maduro ervan een 'dictator' te zijn, die vasthoudt aan de macht na de 'frauduleuze' presidentsverkiezingen van vorig jaar.

De president bestempelt zijn tegenstanders dan weer als 'putschisten', die worden gesteund door het door Maduro verafschuwde 'Noord-Amerikaanse rijk'. Guaido riep zichzelf in januari uit tot interim-president van Venezuela en wordt in die hoedanigheid door een vijftigtal landen waaronder de VS erkend.

Trump stelt reis naar Denemarken uit

De reis die Trump over minder dan twee weken naar Denemarken zou maken, is door het Witte Huis uitgesteld. Omdat Denemarken geen interesse heeft in de verkoop van Groenland aan de VS, zoals president Trump onlangs opperde, heeft een ontmoeting met de Deense premier volgens Trump geen zin meer.

'De minister-president heeft zowel de Verenigde Staten als Denemarken veel kosten en moeite bespaard door zo direct te zijn', twitterde Trump. Hij zegt op een later moment nog wel te willen spreken met minister-president Mette Frederiksen.

In de 20ste eeuw overwogen de Verenigde Staten al eens om het Groenland te kopen, maar ook toen weigerde Denemarken. Het gebied heeft grotendeels zelfbestuur, maar Denemarken blijft bevoegd voor buitenlandse zaken, defensie en het monetaire beleid.

De Deense premier Mette Frederiksen benadrukte zondag dat 'Groenland niet te koop' is. 'Ik hoop dat dit niet ernstig bedoeld is', zei ze volgens een lokale krant aan verslaggevers die om een reactie vroegen. 'Het is een absurde discussie en Kim Kielsen (de premier van Groenland) heeft uiteraard duidelijk gemaakt dat Groenland niet te koop is en daar eindigt het', aldus Frederiksen aan de Deense openbare zender DR.

Trumps Venezolaanse collega Nicolas Maduro bevestigt het nieuws en stelt dat de contacten 'al maanden aan de gang zijn'.'We praten met verschillende vertegenwoordigers van Venezuela. We zullen Venezuela helpen zo goed als we kunnen', aldus Trump vanuit het Witte Huis. 'Ik wil niet zeggen met wie, maar we praten op een zeer hoog niveau', voegde hij er aan toe. Washington steunt eigenlijk de opposant en zelfverklaarde interim-president Juan Guaido en stuurt aan op het vertrek van Maduro. Venezuela beleeft momenteel de ergste socio-economische crisis uit de geschiedenis van het land. Guaido en zijn aanhangers beschuldigen Maduro ervan een 'dictator' te zijn, die vasthoudt aan de macht na de 'frauduleuze' presidentsverkiezingen van vorig jaar. De president bestempelt zijn tegenstanders dan weer als 'putschisten', die worden gesteund door het door Maduro verafschuwde 'Noord-Amerikaanse rijk'. Guaido riep zichzelf in januari uit tot interim-president van Venezuela en wordt in die hoedanigheid door een vijftigtal landen waaronder de VS erkend.Trump stelt reis naar Denemarken uitDe reis die Trump over minder dan twee weken naar Denemarken zou maken, is door het Witte Huis uitgesteld. Omdat Denemarken geen interesse heeft in de verkoop van Groenland aan de VS, zoals president Trump onlangs opperde, heeft een ontmoeting met de Deense premier volgens Trump geen zin meer.'De minister-president heeft zowel de Verenigde Staten als Denemarken veel kosten en moeite bespaard door zo direct te zijn', twitterde Trump. Hij zegt op een later moment nog wel te willen spreken met minister-president Mette Frederiksen.In de 20ste eeuw overwogen de Verenigde Staten al eens om het Groenland te kopen, maar ook toen weigerde Denemarken. Het gebied heeft grotendeels zelfbestuur, maar Denemarken blijft bevoegd voor buitenlandse zaken, defensie en het monetaire beleid. De Deense premier Mette Frederiksen benadrukte zondag dat 'Groenland niet te koop' is. 'Ik hoop dat dit niet ernstig bedoeld is', zei ze volgens een lokale krant aan verslaggevers die om een reactie vroegen. 'Het is een absurde discussie en Kim Kielsen (de premier van Groenland) heeft uiteraard duidelijk gemaakt dat Groenland niet te koop is en daar eindigt het', aldus Frederiksen aan de Deense openbare zender DR.