Kamerhe zet een stap opzij en zal zijn gewicht achter Tshisekedi zetten. 'Ik heb beslist om mijn steun uit te spreken voor Tshisekedi voor het Congolees presidentschap', zei Kamerhe tijdens een persconferentie.

Op 11 november hadden zeven Congolese oppositieileiders beslist om zich samen achter de relatief onbekende Martin Fayulu te scharen. Fayulu moest de kandidaat van de oppositie worden tegen regimekandidaat Emmanuel Shadary. Van vorige verkiezingen weet de oppositie dat ze enkel een kans maakt als ze het verenigd opneemt tegen Kabila.

Een dag later trokken Tshisekedi en Kamerhe zich echter terug, na kritiek van hun basis, waarmee de oppositie dus opnieuw verdeeld was. Nu gaan deze twee dus samen verder, met Tshisekedi als presidentskandidaat. Volgende dinsdag keren de twee politici terug naar Kinshasa.

Kamerhe zet een stap opzij en zal zijn gewicht achter Tshisekedi zetten. 'Ik heb beslist om mijn steun uit te spreken voor Tshisekedi voor het Congolees presidentschap', zei Kamerhe tijdens een persconferentie.Op 11 november hadden zeven Congolese oppositieileiders beslist om zich samen achter de relatief onbekende Martin Fayulu te scharen. Fayulu moest de kandidaat van de oppositie worden tegen regimekandidaat Emmanuel Shadary. Van vorige verkiezingen weet de oppositie dat ze enkel een kans maakt als ze het verenigd opneemt tegen Kabila.Een dag later trokken Tshisekedi en Kamerhe zich echter terug, na kritiek van hun basis, waarmee de oppositie dus opnieuw verdeeld was. Nu gaan deze twee dus samen verder, met Tshisekedi als presidentskandidaat. Volgende dinsdag keren de twee politici terug naar Kinshasa.