Congolese verkiezingen: Kamerhe zet stap opzij ten voordele van Tshisekedi

Felix Tshisekedi © Belga Image

Felix Tshisekedi heeft de steun gekregen van Vital Kamerhe, een andere kandidaat bij de Congolese presidentsverkiezingen van volgende maand. Dat hebben de twee politici vrijdag bekendgemaakt in Nairobi.

Kamerhe zet een stap opzij en zal zijn gewicht achter Tshisekedi zetten. ‘Ik heb beslist om mijn steun uit te spreken voor Tshisekedi voor het Congolees presidentschap’, zei Kamerhe tijdens een persconferentie.

Op 11 november hadden zeven Congolese oppositieileiders beslist om zich samen achter de relatief onbekende Martin Fayulu te scharen. Fayulu moest de kandidaat van de oppositie worden tegen regimekandidaat Emmanuel Shadary. Van vorige verkiezingen weet de oppositie dat ze enkel een kans maakt als ze het verenigd opneemt tegen Kabila.

Een dag later trokken Tshisekedi en Kamerhe zich echter terug, na kritiek van hun basis, waarmee de oppositie dus opnieuw verdeeld was. Nu gaan deze twee dus samen verder, met Tshisekedi als presidentskandidaat. Volgende dinsdag keren de twee politici terug naar Kinshasa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content