Gewapende mannen hebben 's nachts een vluchtelingenkamp aangevallen in de buurt van Goma, de grootste stad in het oosten van Congo. Doden vielen er niet, maar de woordvoerder van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN in Kinshasa spreekt wel van verkrachtingen en plunderingen.

Het is de eerste aanval op een vluchtelingenkamp sinds de rebellenbeweging M23 zich uit Goma terugtrok. Wie achter de aanval zit, is voorlopig niet duidelijk. Het Congolese leger heeft in elk geval nog niet de controle herwonnen over Goma. Er komen wel voortdurend politieagenten aan in de stad.

De M23-rebellen gingen onder internationale druk akkoord om zich uit Goma terug te trekken. In ruil kregen ze een dialoog met de machthebbers in Kinshasa toegezegd. Het regime van president Joseph Kabila komt verzwakt uit de crisis in het oosten van Congo. (Belga/SD)


Gewapende mannen hebben 's nachts een vluchtelingenkamp aangevallen in de buurt van Goma, de grootste stad in het oosten van Congo. Doden vielen er niet, maar de woordvoerder van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN in Kinshasa spreekt wel van verkrachtingen en plunderingen. Het is de eerste aanval op een vluchtelingenkamp sinds de rebellenbeweging M23 zich uit Goma terugtrok. Wie achter de aanval zit, is voorlopig niet duidelijk. Het Congolese leger heeft in elk geval nog niet de controle herwonnen over Goma. Er komen wel voortdurend politieagenten aan in de stad. De M23-rebellen gingen onder internationale druk akkoord om zich uit Goma terug te trekken. In ruil kregen ze een dialoog met de machthebbers in Kinshasa toegezegd. Het regime van president Joseph Kabila komt verzwakt uit de crisis in het oosten van Congo. (Belga/SD)