De veiligheidsdiensten in ons land vrezen dat de brand in Irak overslaat, en dat ook hier soennieten en sjiieten elkaar naar het leven staan. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

"Als het regent in het Midden-Oosten, druppelt het in Europa", zegt politicoloog en islamkenner Bilal Benyaich van denktank Itinera over de gestegen spanning tussen soennieten en sjiieten. "Ook in ons land identificeert een beperkte groep moslims zich met de conflicten daar. Het discours van radicale soennieten over de sjiieten verhardt. Omgekeerd gebeurt hetzelfde. Dus neemt de spanning toe."

Ook op sociale media valt de gestegen spanning op. De Belgische veiligheidsdiensten zijn gealarmeerd door de toegenomen spanning en zijn extra alert. (Belga/EE)

De veiligheidsdiensten in ons land vrezen dat de brand in Irak overslaat, en dat ook hier soennieten en sjiieten elkaar naar het leven staan. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws."Als het regent in het Midden-Oosten, druppelt het in Europa", zegt politicoloog en islamkenner Bilal Benyaich van denktank Itinera over de gestegen spanning tussen soennieten en sjiieten. "Ook in ons land identificeert een beperkte groep moslims zich met de conflicten daar. Het discours van radicale soennieten over de sjiieten verhardt. Omgekeerd gebeurt hetzelfde. Dus neemt de spanning toe." Ook op sociale media valt de gestegen spanning op. De Belgische veiligheidsdiensten zijn gealarmeerd door de toegenomen spanning en zijn extra alert. (Belga/EE)