Chinese vrouw met vier gsm’s en malware opgepakt in buitenverblijf Trump

Mar-a-Lago, het verblijf en de privéclub van Donald Trump in Florida. © Reuters

In het resort Mar-a-Lago in Florida, waar president Donald Trump verbleef, is zaterdag een Chinese opgepakt die in het bezit was van verschillende telefoons en van ‘malware’. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die dinsdag gepubliceerd zijn.

Yujing Zhang, afkomstig uit de Volksrepubliek China, beweerde dat ze naar het zwembad van de club wou gaan om de eerste controles te passeren, blijkt uit het verslag van haar arrestatie. Ze profiteerde van het feit dat op de lijst met geaccrediteerde personen een naamgenoot stond, en van de taalbarrière. Zo kon ze de controlepost passeren.

Met een golfkarretje werd ze vervolgens naar de receptie van het complex gebracht, waar ze zei dat ze uitgenodigd was voor een evenement van een Amerikaans-Chinese vriendschapsgroep van de VN. De receptioniste, die geen spoor vond van het evenement, sloeg alarm.

Tijdens haar verhoor stelden de veiligheidsagenten van de president vast dat de Chinese vier gsm’s bij zich droeg, een computer, een harde schijf en een USB-stick met ‘malware’. Om wat voor schadelijke software het ging en waar dit voor gebruikt had kunnen worden, is niet bekend.

De vrouw is beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen en van het binnendringen van een beveiligde site. Ze kon wel niet tot bij de president raken. Die was op het moment van de feiten aan het golfen in een ander deel van de club.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content