In de Spaanse autonome regio Catalonië zal op 1 oktober een onafhankelijkheidsreferendum worden gehouden. Dat heeft Carles Puigdemont, de president van de Generalitat de Catalunya, aangekondigd. De vraag zal luiden: 'Wilt u dat Catalonië een onafhankelijke staat is in de vorm van een republiek?'

De Catalaanse overheid had op 9 november 2014 ook al eens een referendum over zelfbeschikking gepland, maar daar werd door de Spaanse regering een stokje voor gestoken omdat dat niet grondwettelijk zou geweest zijn.

In de Spaanse autonome regio Catalonië zal op 1 oktober een onafhankelijkheidsreferendum worden gehouden. Dat heeft Carles Puigdemont, de president van de Generalitat de Catalunya, aangekondigd. De vraag zal luiden: 'Wilt u dat Catalonië een onafhankelijke staat is in de vorm van een republiek?'De Catalaanse overheid had op 9 november 2014 ook al eens een referendum over zelfbeschikking gepland, maar daar werd door de Spaanse regering een stokje voor gestoken omdat dat niet grondwettelijk zou geweest zijn.