De benoeming is een bedankje voor bewezen diensten. Caroline Kennedy (55) was één van Obama's eerste bekende supporters. Ze steunde hem al vroeg in zijn eerste presidentiële campagne in 2008, toen hij het in de Democratische voorverkiezingen opnam tegen Hillary Clinton. Dat zorgde toen voor de nodige consternatie in het Clintonkamp, dat er goeie banden op na hield met de Kennedy's.

Caroline is niet de eerste Kennedy in de diplomatie. Haar grootvader, Joseph Kennedy Sr., was van 1938 tot 1940 VS-ambassadeur in Londen, onder president Franklin D. Roosevelt. (Belga/TV)

De benoeming is een bedankje voor bewezen diensten. Caroline Kennedy (55) was één van Obama's eerste bekende supporters. Ze steunde hem al vroeg in zijn eerste presidentiële campagne in 2008, toen hij het in de Democratische voorverkiezingen opnam tegen Hillary Clinton. Dat zorgde toen voor de nodige consternatie in het Clintonkamp, dat er goeie banden op na hield met de Kennedy's. Caroline is niet de eerste Kennedy in de diplomatie. Haar grootvader, Joseph Kennedy Sr., was van 1938 tot 1940 VS-ambassadeur in Londen, onder president Franklin D. Roosevelt. (Belga/TV)