1.500 modellen van snelle vuurwapens worden verboden, zei premier Justin Trudeau vrijdag. 'Deze wapens zijn slechts voor één doel ontworpen: het grootste aantal mensen in de kortst mogelijke tijd doden,' aldus Trudeau. 'Dat is zinloos. Er is geen plaats voor dergelijke wapens in Canada.'

De regering schat dat er op dit moment zo'n 100.000 wapens circuleren onder de Canadezen.

Ongeveer twee weken geleden doodde een 51-jarige man in de Atlantische provincie Nova Scotia 22 mensen. Na een klopjacht van 12 uur werd hij aan een benzinestation in Enfield door de politie aangetroffen en neergeschoten.

1.500 modellen van snelle vuurwapens worden verboden, zei premier Justin Trudeau vrijdag. 'Deze wapens zijn slechts voor één doel ontworpen: het grootste aantal mensen in de kortst mogelijke tijd doden,' aldus Trudeau. 'Dat is zinloos. Er is geen plaats voor dergelijke wapens in Canada.'De regering schat dat er op dit moment zo'n 100.000 wapens circuleren onder de Canadezen. Ongeveer twee weken geleden doodde een 51-jarige man in de Atlantische provincie Nova Scotia 22 mensen. Na een klopjacht van 12 uur werd hij aan een benzinestation in Enfield door de politie aangetroffen en neergeschoten.