Campagneleider Trump neemt ontslag

Paul Manafort, toen nog de campagneleider van Donald Trump, op de Republikeinse Conventie. © Reuters

Paul Manafort, de campagneleider van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft ontslag genomen nadat hij eerder al op een zijspoor was gezet. De weg voor ‘een knokpartij met blote vuisten’ lijkt nu helemaal open te liggen.

Paul Manafort, de campagneleider van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft ontslag genomen. Dat heeft Trumps campagneteam vrijdag meegedeeld.

Manafort was onder vuur komen liggen na de publicatie van documenten waaruit moest blijken dat hij tussen 2007 en 2012 in totaal 12,7 miljoen dollar (11,35 miljoen euro) had ontvangen van de als pro-Russisch beschouwde Partij van de Regio’s in Oekraïne. Naar aanleiding van die berichten had Trump eerder deze week al zijn campagneteam herschikt, waarbij Manafort minder invloed kreeg.

In de plaats van Manafort komt Steve Bannon, tot dusver ceo van de rechtse nieuwssite Breitbart. Hij staat onder meer bekend als ‘een straatvechter’, en de campagna tegen Hillary Clinton zou dan ook vanaf nu een ‘knokpartij met blote vuisten‘ worden, aldus The Washington Post.

Bannon is – in tegenstelling tot Manafort – van mening dat de strateie moet zijn: ‘Laat Trump Trump zijn’. (Belga/SD)

Morgen zaterdag leest u op Knack.be een portret van Steve Bannon door onze VS-correspondent Rudi Rotthier.

Vorige week maakte hij al een achtergrondverhaal over Roger Ailes, de gevallen baas van Fox News, die ook zou zijn binnengehaald door Trump: Fox News: spionage, dreiging met geweld, en vooral veel (ongewenste) seks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content