De Britse premier David Cameron heeft de hulp van de gewezen politiebaas van New York en Los Angeles Bill Bratton ingeroepen om een einde te maken aan de rellen in Groot-Brittannië.

"De premier heeft met Bill Bratton gesproken en hem bedankt omdat hij aanwezig wil zijn op een reeks vergaderingen in Groot-Brittannië en zijn expertise inzake het aanpakken van bendes ter beschikking wil stellen", aldus een woordvoerder van Cameron.

Bratton heeft heel wat ervaring inzake bendegeweld. De voorbije twee decennia introduceerde hij harde maatregelen om de criminaliteit in te dijken, vooral in LA na de rellen in 1992. Al gelooft Bratton ook dat het optreden tegen bendegeweld niet alleen de taak van de politie is, maar ook van de gemeenschap. "Arrestaties zijn niet de enige oplossing", aldus Bratton op de Amerikaanse zender ABC.

De rellen in Groot-Brittannië hebben al aan vijf mensen het leven gekost. Meer dan 1.500 mensen werden opgepakt. (Belga/TE)

De Britse premier David Cameron heeft de hulp van de gewezen politiebaas van New York en Los Angeles Bill Bratton ingeroepen om een einde te maken aan de rellen in Groot-Brittannië. "De premier heeft met Bill Bratton gesproken en hem bedankt omdat hij aanwezig wil zijn op een reeks vergaderingen in Groot-Brittannië en zijn expertise inzake het aanpakken van bendes ter beschikking wil stellen", aldus een woordvoerder van Cameron. Bratton heeft heel wat ervaring inzake bendegeweld. De voorbije twee decennia introduceerde hij harde maatregelen om de criminaliteit in te dijken, vooral in LA na de rellen in 1992. Al gelooft Bratton ook dat het optreden tegen bendegeweld niet alleen de taak van de politie is, maar ook van de gemeenschap. "Arrestaties zijn niet de enige oplossing", aldus Bratton op de Amerikaanse zender ABC. De rellen in Groot-Brittannië hebben al aan vijf mensen het leven gekost. Meer dan 1.500 mensen werden opgepakt. (Belga/TE)