Eerst is er omstreeks 11 uur een kabinetsbijeenkomst in Londen. Britse media tippen op 23 juni als datum voor de volksraadpleging, waarvan de uitkomst onzeker is.

Eurosceptici in Londen hebben reeds kritiek op het akkoord gespuid. "Het is het papier niet waard waarop het is neergeschreven", zei Nigel Farage van de rechtspopulistische UKIP vrijdagavond.

Labour-leider Jeremy Corbyn spreekt volgens de commerciële zender ITV van een "gemiste kans" voor Cameron die hervormingen heeft onderhandeld "die grotendeels irrelevant zijn voor de problemen waarmee de meeste Britten te kampen hebben". Voor de premier was de relatie van zijn land met de Europese Unie slechts een "bijzaak" om tegenstanders in zijn Conservatieve Partij te sussen.

Corbyn kondigde aan dat de Arbeidspartij ervoor zal ijveren dat Londen binnen de EU blijft.

Britse media schatten in dat minstens vier ministers zich niet achter Cameron zullen scharen en bij het referendum zullen aansturen op een uittrede van Londen uit de Europese Unie. Onder hen is er justitieminister Michael Gove, tot voorheen een nauwe bondgenoot van de conservatieve premier. Tot een vijfde van zijn Tories zou een Brexit verkiezen. (Belga/WK)

Eerst is er omstreeks 11 uur een kabinetsbijeenkomst in Londen. Britse media tippen op 23 juni als datum voor de volksraadpleging, waarvan de uitkomst onzeker is. Eurosceptici in Londen hebben reeds kritiek op het akkoord gespuid. "Het is het papier niet waard waarop het is neergeschreven", zei Nigel Farage van de rechtspopulistische UKIP vrijdagavond. Labour-leider Jeremy Corbyn spreekt volgens de commerciële zender ITV van een "gemiste kans" voor Cameron die hervormingen heeft onderhandeld "die grotendeels irrelevant zijn voor de problemen waarmee de meeste Britten te kampen hebben". Voor de premier was de relatie van zijn land met de Europese Unie slechts een "bijzaak" om tegenstanders in zijn Conservatieve Partij te sussen. Corbyn kondigde aan dat de Arbeidspartij ervoor zal ijveren dat Londen binnen de EU blijft. Britse media schatten in dat minstens vier ministers zich niet achter Cameron zullen scharen en bij het referendum zullen aansturen op een uittrede van Londen uit de Europese Unie. Onder hen is er justitieminister Michael Gove, tot voorheen een nauwe bondgenoot van de conservatieve premier. Tot een vijfde van zijn Tories zou een Brexit verkiezen. (Belga/WK)