De vergadering had plaats onder voogdij van de presidenten van Senegal, Ghana en Nigeria.

In een slotcommuniqué legt de vergadering de verkiezingsdatum dus vast in november 2015. Er moet, volgens dat document, een overgangsregering komen die deze verkiezingen organiseert. De grondwet moet in tussentijd terug van kracht worden (het leger had de grondwet opgeheven). De leiding van deze overgangsregering moet in handen komen van "een prominente figuur uit het burgerleven". Over wie de rol op zich moeten nemen, kon de vergadering het niet eens worden.

Na dagen van bloedig onderdrukte protesten is president Blaise Compaoré eind vorige week afgetreden. Hij was 27 jaar aan de macht in Burkina Faso.

Na zijn aftreden wierp kolonel Isaac Zida, tweede in rang van de presidentiële wacht, zich op als sterke man. De buurlanden, en enkele donorlanden, vonden evenwel dat een militaire machtsovername niet kon, en ze oefenden druk uit op Zida, die beloofde de macht uit handen te geven.

(Belga/RR)

De vergadering had plaats onder voogdij van de presidenten van Senegal, Ghana en Nigeria. In een slotcommuniqué legt de vergadering de verkiezingsdatum dus vast in november 2015. Er moet, volgens dat document, een overgangsregering komen die deze verkiezingen organiseert. De grondwet moet in tussentijd terug van kracht worden (het leger had de grondwet opgeheven). De leiding van deze overgangsregering moet in handen komen van "een prominente figuur uit het burgerleven". Over wie de rol op zich moeten nemen, kon de vergadering het niet eens worden.Na dagen van bloedig onderdrukte protesten is president Blaise Compaoré eind vorige week afgetreden. Hij was 27 jaar aan de macht in Burkina Faso.Na zijn aftreden wierp kolonel Isaac Zida, tweede in rang van de presidentiële wacht, zich op als sterke man. De buurlanden, en enkele donorlanden, vonden evenwel dat een militaire machtsovername niet kon, en ze oefenden druk uit op Zida, die beloofde de macht uit handen te geven.(Belga/RR)