Brita Hagi Hasan, de burgemeester van het Syrische Oost-Aleppo - waar het conflict blijft woeden - zal deze voormiddag naar de Europese Top trekken om te proberen getuigen voor de Europese staatshoofden en regeringsleiders. Politico publiceerde zijn aankondiging. Hieronder vindt u de vertaling van de tekst.

Beste Voorzitter van de Europese Raad (Donald Tusk, nvdr),

Beste staatshoofden en regeringsleiders,

Ik vraag jullie niet om onze smalle straten te redden, of onze muren, ze zijn weg.

Ik vraag jullie de rest van onze levens te redden, onze vrouwen en kinderen, door een corridor te openen.

Ik vraag jullie niet om onze overleden zielen te redden, ze zijn weg.

Ik vraag jullie niet om de vrijheid te redden, ze is weg.

Ik vraag iets meer.

Ik vraag jullie de rest van onze levens te redden, onze vrouwen en kinderen, door een corridor (veilige uitweg voor de burgers in Oost-Aleppo, nvdr) te openen.

Jullie komen morgenochtend (vandaag, 15 december 2016, nvdr) samen in Brussel voor een Europese Top (bijeenkomst Europese Raad, nvdr) en ik vraag niks meer van jullie dan te luisteren naar mijn getuigenis.

Daarom zal ik morgen om 11 uur voor de Europese Top aanwezig zijn.

Brita Hagi Hasan.

Brita Hagi Hasan, de burgemeester van het Syrische Oost-Aleppo - waar het conflict blijft woeden - zal deze voormiddag naar de Europese Top trekken om te proberen getuigen voor de Europese staatshoofden en regeringsleiders. Politico publiceerde zijn aankondiging. Hieronder vindt u de vertaling van de tekst.Beste Voorzitter van de Europese Raad (Donald Tusk, nvdr),Beste staatshoofden en regeringsleiders,Ik vraag jullie niet om onze smalle straten te redden, of onze muren, ze zijn weg.Ik vraag jullie niet om onze overleden zielen te redden, ze zijn weg.Ik vraag jullie niet om de vrijheid te redden, ze is weg.Ik vraag iets meer.Ik vraag jullie de rest van onze levens te redden, onze vrouwen en kinderen, door een corridor (veilige uitweg voor de burgers in Oost-Aleppo, nvdr) te openen.Jullie komen morgenochtend (vandaag, 15 december 2016, nvdr) samen in Brussel voor een Europese Top (bijeenkomst Europese Raad, nvdr) en ik vraag niks meer van jullie dan te luisteren naar mijn getuigenis.Daarom zal ik morgen om 11 uur voor de Europese Top aanwezig zijn.Brita Hagi Hasan.