Bouwvakkers waren aan het werk in de Jan Porcellistraat in het westen van Rotterdam. Zij moesten daarvoor bij meerdere huizen in de straat naar binnen. Bij één huis kregen de bouwvakkers geen gehoor. Het huis zag er verlaten uit en er lag een enorme stapel ongeopende post.

De mannen haalden de politie erbij, die in het huis naar binnenging. In het huis zagen agenten het stoffelijk overschot liggen, dat na tien jaar zo ongeveer was gemummificeerd.

De politie gaat ervan uit dat de vrouw een decennium geleden op 74-jarige leeftijd een natuurlijke dood is gestorven. Het is onduidelijk hoe het kan dat niemand haar overlijden eerder heeft opgemerkt.

'Ze was een eenling'

De buren reageren ontzet. Niemand had ooit iets opgemerkt of geroken. "Het blijft een bizar idee. Er zitten maar twee stenen tussen en daar lagen mijn kinderen al die tijd naast", zegt de buurvrouw tegen het ANP. Een buurvrouw die in 2004 in de straat kwam wonen, hoorde dat er niemand meer in het huis woonde.

De onderbuurman had in het verleden af en toe contact met de vrouw. Hij zegt haar in totaal drie keer te hebben gesproken. "Toen de euro werd ingevoerd, vroeg ze of ik haar guldens kon omwisselen. De dag ervoor was ze redelijk hard gevallen op straat, ze zag er niet florissant uit", zegt de man.

Korte tijd daarna zag de onderbuurman haar voor het laatst een keer het huis in gaan. Ze hadden geen contact meer. "Zij was een eenling en ik ben een eenling." (Elsevier/Anna Vossers/TV)

Bouwvakkers waren aan het werk in de Jan Porcellistraat in het westen van Rotterdam. Zij moesten daarvoor bij meerdere huizen in de straat naar binnen. Bij één huis kregen de bouwvakkers geen gehoor. Het huis zag er verlaten uit en er lag een enorme stapel ongeopende post.De mannen haalden de politie erbij, die in het huis naar binnenging. In het huis zagen agenten het stoffelijk overschot liggen, dat na tien jaar zo ongeveer was gemummificeerd.De politie gaat ervan uit dat de vrouw een decennium geleden op 74-jarige leeftijd een natuurlijke dood is gestorven. Het is onduidelijk hoe het kan dat niemand haar overlijden eerder heeft opgemerkt.De buren reageren ontzet. Niemand had ooit iets opgemerkt of geroken. "Het blijft een bizar idee. Er zitten maar twee stenen tussen en daar lagen mijn kinderen al die tijd naast", zegt de buurvrouw tegen het ANP. Een buurvrouw die in 2004 in de straat kwam wonen, hoorde dat er niemand meer in het huis woonde.De onderbuurman had in het verleden af en toe contact met de vrouw. Hij zegt haar in totaal drie keer te hebben gesproken. "Toen de euro werd ingevoerd, vroeg ze of ik haar guldens kon omwisselen. De dag ervoor was ze redelijk hard gevallen op straat, ze zag er niet florissant uit", zegt de man.Korte tijd daarna zag de onderbuurman haar voor het laatst een keer het huis in gaan. Ze hadden geen contact meer. "Zij was een eenling en ik ben een eenling." (Elsevier/Anna Vossers/TV)