Het aangespoelde brokstuk werd ontdekt door mensen die het strand aan het schoonmaken waren, meldt het Franse persagentschap AFP. Het is circa twee meter lang en lijkt op een deel van een vleugel. 'Aangezien het bedekt is met schelpen, ligt het wellicht al een tijdje in het water', citeert AFP een getuige.

Abdul Aziz Kaprawi, de Maleisische onderminister van Transport, zei aan persagentschap Reuters: 'Het is bijna zeker een wrakstuk van een Boeing 777. Dat is mij verteld door het hoofd van het onderzoeksteam.'

Aangezien het enige vliegtuig van dat type de vlucht MH370 is, ziet het er dus naar uit dat het toestel eindelijk gevonden is. Er is een team van onderzoekers van zowel het luchtvaartbedrijf als van de vliegtuigbouwer op weg naar de plaats waar de brokstukken zijn gevonden.

De Australische vicepremier Warren Tusss wil nog niets bevestigen, maar spreekt van een 'belangrijke ontwikkeling' in het onderzoek.

'Ongelofelijke gelijkenissen'

Franse luchtvaartofficials zijn al een onderzoek gestart, om de herkomst van het brokstuk te proberen achterhalen.

Volgens een luchtvaartexpert die AFP citeert, Xavier Tytelman, is het niet uitgesloten dat het om een brokstuk van vlucht MH370 van Malaysia Airlines gaat. Hij merkt op dat 'lokale mediafoto's alvast ongelofelijke gelijkenissen vertonen.'

Spoorloos

Vlucht MH370 verdween in maart vorig jaar van de radar ongeveer een uur na opstijgen in Kuala Lumpur. De Boeing 777 was met 239 mensen aan boord onderweg naar Peking. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het vliegtuig. Het is een van de grootste mysteries uit de geschiedenis van de luchtvaart.

De Maleisische regering verklaarde alle inzittenden officieel dood in januari. Dit zorgde voor hevig protest in China, waar de nabestaanden op straat kwamen tegen de mogelijke stopzetting van de zoekacties.

La Réunion ligt ten oosten van het Afrikaanse eiland Madagaskar. (KVDA)

Het aangespoelde brokstuk werd ontdekt door mensen die het strand aan het schoonmaken waren, meldt het Franse persagentschap AFP. Het is circa twee meter lang en lijkt op een deel van een vleugel. 'Aangezien het bedekt is met schelpen, ligt het wellicht al een tijdje in het water', citeert AFP een getuige.Abdul Aziz Kaprawi, de Maleisische onderminister van Transport, zei aan persagentschap Reuters: 'Het is bijna zeker een wrakstuk van een Boeing 777. Dat is mij verteld door het hoofd van het onderzoeksteam.'Aangezien het enige vliegtuig van dat type de vlucht MH370 is, ziet het er dus naar uit dat het toestel eindelijk gevonden is. Er is een team van onderzoekers van zowel het luchtvaartbedrijf als van de vliegtuigbouwer op weg naar de plaats waar de brokstukken zijn gevonden.De Australische vicepremier Warren Tusss wil nog niets bevestigen, maar spreekt van een 'belangrijke ontwikkeling' in het onderzoek.Franse luchtvaartofficials zijn al een onderzoek gestart, om de herkomst van het brokstuk te proberen achterhalen.Volgens een luchtvaartexpert die AFP citeert, Xavier Tytelman, is het niet uitgesloten dat het om een brokstuk van vlucht MH370 van Malaysia Airlines gaat. Hij merkt op dat 'lokale mediafoto's alvast ongelofelijke gelijkenissen vertonen.'Vlucht MH370 verdween in maart vorig jaar van de radar ongeveer een uur na opstijgen in Kuala Lumpur. De Boeing 777 was met 239 mensen aan boord onderweg naar Peking. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het vliegtuig. Het is een van de grootste mysteries uit de geschiedenis van de luchtvaart.De Maleisische regering verklaarde alle inzittenden officieel dood in januari. Dit zorgde voor hevig protest in China, waar de nabestaanden op straat kwamen tegen de mogelijke stopzetting van de zoekacties. La Réunion ligt ten oosten van het Afrikaanse eiland Madagaskar. (KVDA)