De verhoging van het inschrijvingsgeld aan de universiteiten in Groot-Brittannië leidt ook donderdag tot protest. Volgens de BBC werden er lokalen in een tiental universiteiten bezet.

Woensdag protesteerden duizenden Britse studenten in het hele land tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld tot maximaal negenduizend pond per jaar. De verhoging is één van de bezuinigingsmaatregelen van de Britse regering.

Op sommige plaatsen kwam het tot een handgemeen met de politie. Agenten raakten gewond en demonstranten werden gearresteerd. Op verschillende plaatsen hielden studenten sit-ins. Bij ongeregeldheden in Londen vielen in totaal 17 gewonden, aldus de Britse openbare omroep.

In de loop van donderdag werd nog een reeks gebouwen bezet, zoals de bibliotheek in de universiteit van Oxford. Ook in Edinburgh, Londen, Cardiff, Newcastle, Plymouth en Leeds bleven studenten in aula's en op andere plaatsen waar ze de nacht hadden doorgebracht.

In Manchester, Plymouth, Leeds en Essex waren er donderdag eveneens bezettingen. Studentenleiders hebben voor 30 november nieuwe acties aangekondigd.

De verhoging van het inschrijvingsgeld aan de universiteiten in Groot-Brittannië leidt ook donderdag tot protest. Volgens de BBC werden er lokalen in een tiental universiteiten bezet.Woensdag protesteerden duizenden Britse studenten in het hele land tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld tot maximaal negenduizend pond per jaar. De verhoging is één van de bezuinigingsmaatregelen van de Britse regering. Op sommige plaatsen kwam het tot een handgemeen met de politie. Agenten raakten gewond en demonstranten werden gearresteerd. Op verschillende plaatsen hielden studenten sit-ins. Bij ongeregeldheden in Londen vielen in totaal 17 gewonden, aldus de Britse openbare omroep.In de loop van donderdag werd nog een reeks gebouwen bezet, zoals de bibliotheek in de universiteit van Oxford. Ook in Edinburgh, Londen, Cardiff, Newcastle, Plymouth en Leeds bleven studenten in aula's en op andere plaatsen waar ze de nacht hadden doorgebracht. In Manchester, Plymouth, Leeds en Essex waren er donderdag eveneens bezettingen. Studentenleiders hebben voor 30 november nieuwe acties aangekondigd.