De reiswaarschuwing is volgens minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond "niet lichtzinnig genomen" en wordt aangepast aan nieuwe gegevens. Er is, zei hij, geen informatie over "een specifieke of onmiddellijke aanval maar sinds de aanval in Sousse is de dreiging opmerkelijk groter geworden. Dat doet ons vrezen dat een nieuwe terroristische aanslag hoogst waarschijnlijk is".

'Geen effectieve beveiliging'

Volgens Hammond neemt Tunesië allerlei maatregelen maar "meer werk is nodig om de toeristen effectief te beveiligen".

Tour operators en luchtvaartmaatschappijen leggen volgens de minister extra vluchten in om de naar schatting 2.500 tot 3.000 resterende Britse toeristen uit Tunesië terug te halen.

Bij de jihadistische aanslag van Sousse twee weken geleden kwamen 39 mensen om, onder hen 30 Britten en ook een Belgische vrouw.

(Belga/RR)

De reiswaarschuwing is volgens minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond "niet lichtzinnig genomen" en wordt aangepast aan nieuwe gegevens. Er is, zei hij, geen informatie over "een specifieke of onmiddellijke aanval maar sinds de aanval in Sousse is de dreiging opmerkelijk groter geworden. Dat doet ons vrezen dat een nieuwe terroristische aanslag hoogst waarschijnlijk is". Volgens Hammond neemt Tunesië allerlei maatregelen maar "meer werk is nodig om de toeristen effectief te beveiligen".Tour operators en luchtvaartmaatschappijen leggen volgens de minister extra vluchten in om de naar schatting 2.500 tot 3.000 resterende Britse toeristen uit Tunesië terug te halen.Bij de jihadistische aanslag van Sousse twee weken geleden kwamen 39 mensen om, onder hen 30 Britten en ook een Belgische vrouw.(Belga/RR)