Theresa May had de 45-jarige politica van een officiële reis in Afrika - ze vertoefde in Oeganda - teruggeroepen naar Downing Street 10 nadat was gebleken dat ze in augustus tijdens een privéreis met haar gezin naar Israël buiten medeweten van de regering gesprekken had gevoerd met Israëlische leiders, onder wie premier Benjamin Netanyahu. Media maakten vervolgens melding van nog bijkomende ontmoetingen, in Groot-Brittannië zelf en in de VS.

Er waren in de Britse pers speculaties dat May haar de laan zou uitsturen, maar Patel stapte uiteindelijk zelf op. Bij haar ontslag bood Patel, ooit getipt als opvolgster van May, haar verontschuldigingen aan, aldus de Britse openbare omroep BBC. De rijzende ster bij de Tories zei dat haar manier van handelen 'niet beantwoordt aan de normen van transparantie en openheid waarvoor ik zelf had geijverd en waarvoor ik was opgekomen.'

Patel was een vooraanstaande verdedigster van de Brexit. In mei 2010 belandde ze in het Lagerhuis. Vier jaar later begon Patel regeringsposten te bekleden, vanaf juli vorig jaar was dat als minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Vorige week verliet ook al minister van Defensie Michael Fallon de regering na beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Theresa May had de 45-jarige politica van een officiële reis in Afrika - ze vertoefde in Oeganda - teruggeroepen naar Downing Street 10 nadat was gebleken dat ze in augustus tijdens een privéreis met haar gezin naar Israël buiten medeweten van de regering gesprekken had gevoerd met Israëlische leiders, onder wie premier Benjamin Netanyahu. Media maakten vervolgens melding van nog bijkomende ontmoetingen, in Groot-Brittannië zelf en in de VS. Er waren in de Britse pers speculaties dat May haar de laan zou uitsturen, maar Patel stapte uiteindelijk zelf op. Bij haar ontslag bood Patel, ooit getipt als opvolgster van May, haar verontschuldigingen aan, aldus de Britse openbare omroep BBC. De rijzende ster bij de Tories zei dat haar manier van handelen 'niet beantwoordt aan de normen van transparantie en openheid waarvoor ik zelf had geijverd en waarvoor ik was opgekomen.'Patel was een vooraanstaande verdedigster van de Brexit. In mei 2010 belandde ze in het Lagerhuis. Vier jaar later begon Patel regeringsposten te bekleden, vanaf juli vorig jaar was dat als minister van Ontwikkelingssamenwerking.Vorige week verliet ook al minister van Defensie Michael Fallon de regering na beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag.