In informele gesprekken hadden Charles en William duidelijk gemaakt dat ze niet wilden deelnemen aan Trumps bezoek, schrijft de Sunday Times.

Downing Street en Buckingham Palace hadden in aanloop naar het bezoek duidelijk gemaakt dat Trump geen staatsbezoek bracht. De queen zou enkel de president en zijn vrouw Melania verwelkomen.

Maar volgens een goedgeplaatste bron werd de tegenzin van Charles en William gemeld in gesprekken over welke royals Trump zou ontmoeten. De bron heeft het over een "snub", een kleinering of afwijzing, door de twee kroonprinsen. 'Ze weigerden gewoon aanwezig te zijn. Het is heel, heel ongebruikelijk dat de koningin daar alleen stond. Meestal wordt ze door iemand vergezeld. Prins Charles heeft Philip de laatste tijd vaak vervangen.'

Sinds vorig najaar heeft de 97-jarige prins Philip, Elizabeths echtgenoot, zijn verplichtingen voor Buckingham Palace stopgezet. Volgens de bron gaat Philip wel nog altijd naar waar hij heen wil. Zo woonde hij ook het huwelijk van zijn kleinzoon Harry bij. 'Als hij het had gewild, dan had hij erbij kunnen zijn', aldus de bron aan The Times.

Trumps bezoek aan de koningin werd, volgens een regeringsbron, 'zo kort mogelijk gehouden'. 'De queen zal haar plicht uitvoeren, maar de rest van de familie was niet zo enthousiast als toen Obama langskwam.'

Trumps voorganger kreeg wel een staatsbezoek. Trump kwam vrijdag aan op het kasteel van Windsor, maar boog niet voor de queen en stapte enkele meters voor de koningin bij de inspectie van de erehaag.

In informele gesprekken hadden Charles en William duidelijk gemaakt dat ze niet wilden deelnemen aan Trumps bezoek, schrijft de Sunday Times.Downing Street en Buckingham Palace hadden in aanloop naar het bezoek duidelijk gemaakt dat Trump geen staatsbezoek bracht. De queen zou enkel de president en zijn vrouw Melania verwelkomen. Maar volgens een goedgeplaatste bron werd de tegenzin van Charles en William gemeld in gesprekken over welke royals Trump zou ontmoeten. De bron heeft het over een "snub", een kleinering of afwijzing, door de twee kroonprinsen. 'Ze weigerden gewoon aanwezig te zijn. Het is heel, heel ongebruikelijk dat de koningin daar alleen stond. Meestal wordt ze door iemand vergezeld. Prins Charles heeft Philip de laatste tijd vaak vervangen.' Sinds vorig najaar heeft de 97-jarige prins Philip, Elizabeths echtgenoot, zijn verplichtingen voor Buckingham Palace stopgezet. Volgens de bron gaat Philip wel nog altijd naar waar hij heen wil. Zo woonde hij ook het huwelijk van zijn kleinzoon Harry bij. 'Als hij het had gewild, dan had hij erbij kunnen zijn', aldus de bron aan The Times. Trumps bezoek aan de koningin werd, volgens een regeringsbron, 'zo kort mogelijk gehouden'. 'De queen zal haar plicht uitvoeren, maar de rest van de familie was niet zo enthousiast als toen Obama langskwam.' Trumps voorganger kreeg wel een staatsbezoek. Trump kwam vrijdag aan op het kasteel van Windsor, maar boog niet voor de queen en stapte enkele meters voor de koningin bij de inspectie van de erehaag.