Abdel-Majed Bary, een rapper bekend als L Jinny of Lyricist Jinn, verspreidde onlangs een beeld van zichzelf via Twitter waarop hij een afgehakt hoofd omhoog houdt, aldus The Independent. Hij wordt in het onderzoek naar de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley beschouwd als een hoofdverdachte. De gemaskerde man met een Londens accent zou onder zijn medestrijders van de extremistsche Islamitische Staat (IS) bekendstaan als Jihadi John.

De regeringsbronnen gaven geen verdere details over de man die zij hebben geïdentificeerd. Maar volgens The Independent verliet Abdel-Majed Bary vorig jaar de gezinswoning in het westen van Londen. Zijn vader is een Egyptische vluchteling die in 2012 door het Verenigd Koninkrijk aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd op beschuldiging van terrorisme voor zijn vermeende rol in de bomaanslag op twee Amerikaanse ambassades in Oost-Afrika in 1998, zo weet de krant.

Deze week verspreidde IS een schokkende propagandavideo waarop te zien is hoe een strijder de gekidnapte Foley het hoofd afsnijdt. Volgens de Mail on Sunday is de voorbije twee dagen een 'omvangrijke' groep soldaten van de Britse elite-eenheid SAS en het Speciaal Verkenningsregiment SRR in Irak en Syrië neergestreken. Met hoogtechnologische operaties proberen zij jihadisten gevangen te nemen en zo ook de moordenaar van Foley te vinden.

De krant Daily Mirror berichtte dat de jacht binnen de twee dagen tot de gevangenneming van de moordenaar kan leiden. (Belga/TE)

Abdel-Majed Bary, een rapper bekend als L Jinny of Lyricist Jinn, verspreidde onlangs een beeld van zichzelf via Twitter waarop hij een afgehakt hoofd omhoog houdt, aldus The Independent. Hij wordt in het onderzoek naar de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley beschouwd als een hoofdverdachte. De gemaskerde man met een Londens accent zou onder zijn medestrijders van de extremistsche Islamitische Staat (IS) bekendstaan als Jihadi John. De regeringsbronnen gaven geen verdere details over de man die zij hebben geïdentificeerd. Maar volgens The Independent verliet Abdel-Majed Bary vorig jaar de gezinswoning in het westen van Londen. Zijn vader is een Egyptische vluchteling die in 2012 door het Verenigd Koninkrijk aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd op beschuldiging van terrorisme voor zijn vermeende rol in de bomaanslag op twee Amerikaanse ambassades in Oost-Afrika in 1998, zo weet de krant. Deze week verspreidde IS een schokkende propagandavideo waarop te zien is hoe een strijder de gekidnapte Foley het hoofd afsnijdt. Volgens de Mail on Sunday is de voorbije twee dagen een 'omvangrijke' groep soldaten van de Britse elite-eenheid SAS en het Speciaal Verkenningsregiment SRR in Irak en Syrië neergestreken. Met hoogtechnologische operaties proberen zij jihadisten gevangen te nemen en zo ook de moordenaar van Foley te vinden. De krant Daily Mirror berichtte dat de jacht binnen de twee dagen tot de gevangenneming van de moordenaar kan leiden. (Belga/TE)