Frankrijk en Groot-Brittannië hebben dinsdag in Londen twee verdragen ondertekend over respectievelijk defensie en nucleaire samenwerking.

Eén van de verdragen die de Britse premier David Cameron en de Franse president Nicolas Sarkozy hebben getekend behelst de oprichting van een centrum voor het testen van kernwapens nabij het Franse Dijon vanaf 2014. Parallel komt er in het zuidoosten van Engeland een onderzoekscentrum dat open staat voor specialisten van beide landen.

Het tweede verdrag betreft samenwerking tussen het Franse en het Britse leger. Er wordt voorzien in de oprichting van een gezamenlijke troepenmacht van enkele duizenden manschappen die kunnen worden ingezet voor buitenlandse bilaterale operaties of voor operaties onder de vlag van de NAVO, de Verenigde Naties of de Europese Unie.

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben dinsdag in Londen twee verdragen ondertekend over respectievelijk defensie en nucleaire samenwerking.Eén van de verdragen die de Britse premier David Cameron en de Franse president Nicolas Sarkozy hebben getekend behelst de oprichting van een centrum voor het testen van kernwapens nabij het Franse Dijon vanaf 2014. Parallel komt er in het zuidoosten van Engeland een onderzoekscentrum dat open staat voor specialisten van beide landen.Het tweede verdrag betreft samenwerking tussen het Franse en het Britse leger. Er wordt voorzien in de oprichting van een gezamenlijke troepenmacht van enkele duizenden manschappen die kunnen worden ingezet voor buitenlandse bilaterale operaties of voor operaties onder de vlag van de NAVO, de Verenigde Naties of de Europese Unie.