Dat schrijft de krant The Times.

Paul Ray, een 35-jarige, voormalige activist van de extreemrechtse groepering English Defence League, denkt dat zijn strenge anti-islamideologie Breivik geïnspireerd kan hebben.

Ray geeft toe direct contact met Breivik via internet gehad te hebben. Hij weigerde echter een vriendschapsverzoek van Breivik op de sociale netwerksite Facebook. Ray is lid van de Britse Tempeliers-beweging.

'Ik ben een van zijn mentors. Mijn blog kan voor hem zeker een bron van inspiratie geweest zijn', aldus Ray. 'Maar wat hij gedaan heeft, dat is gewoon kwaadaardig. Met zo iemand wil ik niets te maken hebben.' (Belga/SD)

Dat schrijft de krant The Times. Paul Ray, een 35-jarige, voormalige activist van de extreemrechtse groepering English Defence League, denkt dat zijn strenge anti-islamideologie Breivik geïnspireerd kan hebben. Ray geeft toe direct contact met Breivik via internet gehad te hebben. Hij weigerde echter een vriendschapsverzoek van Breivik op de sociale netwerksite Facebook. Ray is lid van de Britse Tempeliers-beweging. 'Ik ben een van zijn mentors. Mijn blog kan voor hem zeker een bron van inspiratie geweest zijn', aldus Ray. 'Maar wat hij gedaan heeft, dat is gewoon kwaadaardig. Met zo iemand wil ik niets te maken hebben.' (Belga/SD)