'Na een week van intense onderhandelingen (...), werden wij het vandaag erover eens dat aan de condities voor een akkoord niet is tegemoet gekomen, omwille van significante meningsverschillen (...). We kwamen overeen de onderhandelingen te laten pauzeren om onze Hoofden in te lichten omtrent de stand van zaken in de onderhandelingen. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en (de Britse) premier Boris Johnson spreken elkaar vervolgens zaterdagmiddag', aldus de tweet.

De Britse onderhandelaar David Frost verspreidde dezelfde mededeling.

De struikelstenen zijn onder meer overheidssubsidies, visrechten en het introduceren van nieuwe regels.

De afgelopen dagen kwamen er meerdere signalen dat de brexitonderhandelingen voor een doorbraak zouden staan. Telkens waren er echter ook berichten dat dit niet klopte en dat er nog altijd aanzienlijke verschillen te overbruggen waren. Er staat de nodige druk op de onderhandelingen voor een nieuw handelsakkoord. Het Verenigd Koninkrijk verliet de EU eind januari, maar houdt zich nog tot het einde van dit jaar aan de EU-regels. Als die overgangsperiode afloopt zonder dat een nieuw akkoord is gesloten, vallen de EU en de Britten terug op de handelsregels van wereldhandelsorganisatie WTO. Dat betekent dat er op veel producten importheffingen komen.

'Na een week van intense onderhandelingen (...), werden wij het vandaag erover eens dat aan de condities voor een akkoord niet is tegemoet gekomen, omwille van significante meningsverschillen (...). We kwamen overeen de onderhandelingen te laten pauzeren om onze Hoofden in te lichten omtrent de stand van zaken in de onderhandelingen. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en (de Britse) premier Boris Johnson spreken elkaar vervolgens zaterdagmiddag', aldus de tweet.De Britse onderhandelaar David Frost verspreidde dezelfde mededeling.De struikelstenen zijn onder meer overheidssubsidies, visrechten en het introduceren van nieuwe regels.De afgelopen dagen kwamen er meerdere signalen dat de brexitonderhandelingen voor een doorbraak zouden staan. Telkens waren er echter ook berichten dat dit niet klopte en dat er nog altijd aanzienlijke verschillen te overbruggen waren. Er staat de nodige druk op de onderhandelingen voor een nieuw handelsakkoord. Het Verenigd Koninkrijk verliet de EU eind januari, maar houdt zich nog tot het einde van dit jaar aan de EU-regels. Als die overgangsperiode afloopt zonder dat een nieuw akkoord is gesloten, vallen de EU en de Britten terug op de handelsregels van wereldhandelsorganisatie WTO. Dat betekent dat er op veel producten importheffingen komen.