Minister van Landbouw Kátia Abreu tweette "Wij gaan verder, in de regering en in de PMDB". De ministers willen tezamen de politieke crisis in Brazilië bestrijden, werd ook nog gezegd. President Dilma Rousseff kondigde wel aan dat Brazilië, kort voor het begin van de Olympische Spelen, een nieuwe minister van Sport heeft.

De partij van Michel Temer, de Braziliaanse vicepresident, verliet dinsdag de regering en riep de zes overgebleven PMDB-ministers op om ontslag te nemen. De partij hoopte zo de afzetting van Rousseff, die verdacht wordt van corruptie, te bespoedigen en zelf het presidentschap te bemachtigen.

Maandag had minister van Toerisme Henrique Alves al aangekondigd dat hij ontslag neemt, de zes resterende ministers volgen zijn voorbeeld verrassend genoeg niet. Dat zorgt voor grote verdeeldheid binnen de centrumrechtse partij. Vicepresident Michel Temer, die overigens zelfs ook kampt met corruptiebeschuldigingen, kondigde aan dat hij zijn functie wil behouden, om zo president te worden mocht Rousseff ontslag nemen.

Mislukte partijswitch

Het is nog niet duidelijk hoe Rousseff zal reageren. Tot nu toe werd verwacht dat ze de ministerposten aan andere partijen zou aanbieden om zo de tweederdemeerderheid te behouden in het parlement. Rousseffs regering bestaat uit 31 ministers. Het Braziliaanse presidentschap kondigde woensdag ook nog aan dat de huidige minister van Sport George Hilton, vier maanden voor het begin van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, vervangen zal worden door Ricardo Leyser. Hiltons partij, de PRB, had twee weken geleden ook al met de regering gebroken. Hilton probeerde nog op post te blijven door van partij te veranderen, maar dat is dus niet gelukt. Zijn opvolger ad interim behoort tot de communistische partij.

(Belga/RR)

Minister van Landbouw Kátia Abreu tweette "Wij gaan verder, in de regering en in de PMDB". De ministers willen tezamen de politieke crisis in Brazilië bestrijden, werd ook nog gezegd. President Dilma Rousseff kondigde wel aan dat Brazilië, kort voor het begin van de Olympische Spelen, een nieuwe minister van Sport heeft.De partij van Michel Temer, de Braziliaanse vicepresident, verliet dinsdag de regering en riep de zes overgebleven PMDB-ministers op om ontslag te nemen. De partij hoopte zo de afzetting van Rousseff, die verdacht wordt van corruptie, te bespoedigen en zelf het presidentschap te bemachtigen. Maandag had minister van Toerisme Henrique Alves al aangekondigd dat hij ontslag neemt, de zes resterende ministers volgen zijn voorbeeld verrassend genoeg niet. Dat zorgt voor grote verdeeldheid binnen de centrumrechtse partij. Vicepresident Michel Temer, die overigens zelfs ook kampt met corruptiebeschuldigingen, kondigde aan dat hij zijn functie wil behouden, om zo president te worden mocht Rousseff ontslag nemen. Het is nog niet duidelijk hoe Rousseff zal reageren. Tot nu toe werd verwacht dat ze de ministerposten aan andere partijen zou aanbieden om zo de tweederdemeerderheid te behouden in het parlement. Rousseffs regering bestaat uit 31 ministers. Het Braziliaanse presidentschap kondigde woensdag ook nog aan dat de huidige minister van Sport George Hilton, vier maanden voor het begin van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, vervangen zal worden door Ricardo Leyser. Hiltons partij, de PRB, had twee weken geleden ook al met de regering gebroken. Hilton probeerde nog op post te blijven door van partij te veranderen, maar dat is dus niet gelukt. Zijn opvolger ad interim behoort tot de communistische partij.(Belga/RR)