Dat meldt het Amerikaanse leger dinsdag. De 25-jarige soldaat werd op 30 juli schuldig bevonden aan 20 van de 22 aanklachten tegen hem, maar werd vrijgesproken van de zwaarste aanklacht, die van hulp aan de vijand. Op die laatste stond levenslang.

Tijdens een zitting rond de bepaling van de strafmaat besliste rechter Denise Lind dat bepaalde aanklachten elkaar overlapten en de maximale straf daarom teruggebracht moest worden.

Het proces tegen Manning voor de Amerikaanse militaire rechtbank zal naar verwachting duren tot 23 augustus. WikiLeaks publiceerde in 2010 de naar schatting 700.000 geheime documenten die Manning had doorgespeeld. (Belga/TV)

Dat meldt het Amerikaanse leger dinsdag. De 25-jarige soldaat werd op 30 juli schuldig bevonden aan 20 van de 22 aanklachten tegen hem, maar werd vrijgesproken van de zwaarste aanklacht, die van hulp aan de vijand. Op die laatste stond levenslang. Tijdens een zitting rond de bepaling van de strafmaat besliste rechter Denise Lind dat bepaalde aanklachten elkaar overlapten en de maximale straf daarom teruggebracht moest worden. Het proces tegen Manning voor de Amerikaanse militaire rechtbank zal naar verwachting duren tot 23 augustus. WikiLeaks publiceerde in 2010 de naar schatting 700.000 geheime documenten die Manning had doorgespeeld. (Belga/TV)