Dat maakte BP zelf bekend. Door het akkoord kan BP nu weer meedoen met lucratieve federale overheidscontracten en de rechten winnen voor boringen op land in overheidsbezit. Dit geldt ook voor olievelden in de Golf van Mexico.

De Amerikaanse overheid verbood BP in 2012 mee te dingen naar overheidscontracten in navolging van de olieramp met het booreiland Deepwater Horizon in de Golf van Mexico. Dat was de grootste in de Amerikaanse geschiedenis en heeft BP vele miljarden dollars aan schadevergoedingen gekost. De oliemaatschappij is nog steeds verwikkeld in rechtszaken rond de olieramp, waardoor de kosten nog veel verder kunnen oplopen. (Belga/TV)

Dat maakte BP zelf bekend. Door het akkoord kan BP nu weer meedoen met lucratieve federale overheidscontracten en de rechten winnen voor boringen op land in overheidsbezit. Dit geldt ook voor olievelden in de Golf van Mexico. De Amerikaanse overheid verbood BP in 2012 mee te dingen naar overheidscontracten in navolging van de olieramp met het booreiland Deepwater Horizon in de Golf van Mexico. Dat was de grootste in de Amerikaanse geschiedenis en heeft BP vele miljarden dollars aan schadevergoedingen gekost. De oliemaatschappij is nog steeds verwikkeld in rechtszaken rond de olieramp, waardoor de kosten nog veel verder kunnen oplopen. (Belga/TV)