Voor de aanwezige VN-leden liet Benjamin Netanyahu nog eens zijn woede blijken over het akkoord tussen enerzijds Iran en anderzijds de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland over het kernprogramma van Teheran. Volgens de Israëlische premier verhoogt het akkoord de kans op een oorlog.

'70 jaar na de moord op 6 miljoen Joden zweren Iraanse leiders dat ze mijn land zullen vernietigen en mijn volk vermoorden. Het antwoord van dit orgaan is absolute stilte. Oorverdovende stilte'. Waarop Netanyahu zelf bijna een volle minuut zwijgt en terwijl boos naar de aanwezigen in de zaal staart.

'Ik weiger om stil te zijn', zei hij nog. 'De dagen dat het Joodse volk passief blijft tegenover genocidale vijanden, die zijn voorbij', besloot hij. (KVDA)

Voor de aanwezige VN-leden liet Benjamin Netanyahu nog eens zijn woede blijken over het akkoord tussen enerzijds Iran en anderzijds de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland over het kernprogramma van Teheran. Volgens de Israëlische premier verhoogt het akkoord de kans op een oorlog.'70 jaar na de moord op 6 miljoen Joden zweren Iraanse leiders dat ze mijn land zullen vernietigen en mijn volk vermoorden. Het antwoord van dit orgaan is absolute stilte. Oorverdovende stilte'. Waarop Netanyahu zelf bijna een volle minuut zwijgt en terwijl boos naar de aanwezigen in de zaal staart.'Ik weiger om stil te zijn', zei hij nog. 'De dagen dat het Joodse volk passief blijft tegenover genocidale vijanden, die zijn voorbij', besloot hij. (KVDA)