Greenpeace gaat voor de berekening naar eigen zeggen uit van openbaar toegankelijke gegevens op basis van ruimtebeelden en klaagde aan dat deze satellietbeelden niet langer beschikbaar zijn. "De situatie is daarom moeilijk in te schatten", zegt Grihori Kuksin van Greenpeace in Moskou.

De Russische milieuactivist benadrukt ook dat de branden nog niet achter de rug zijn. Momenteel zijn er nog branden in het steppegebied in het zuiden. In de bossen zijn er minder branden ondertussen, omdat op sommige plaatsen al de eerste sneeuw gevallen is.

Greenpeace gaat voor de berekening naar eigen zeggen uit van openbaar toegankelijke gegevens op basis van ruimtebeelden en klaagde aan dat deze satellietbeelden niet langer beschikbaar zijn. "De situatie is daarom moeilijk in te schatten", zegt Grihori Kuksin van Greenpeace in Moskou.De Russische milieuactivist benadrukt ook dat de branden nog niet achter de rug zijn. Momenteel zijn er nog branden in het steppegebied in het zuiden. In de bossen zijn er minder branden ondertussen, omdat op sommige plaatsen al de eerste sneeuw gevallen is.