De Bondsraad, het hogerhuis van het Duitse parlement, heeft vrijdag ingestemd met het langer openhouden van de kerncentrales in het land. Ze blijven gemiddeld twaalf jaar langer open.

De regering van bondskanselier Angela Merkel had in september aangekondigd dat de levensduur van de zeventien kerncentrales zal verlengd worden. Na de Bondsdag stemde nu ook Bondsraad ermee in.

Door de beslissing blijven de kerncentrales gemiddeld twaalf jaar langer open. De vorige Duitse regering had beslist dat alle kerncentrales tegen 2022 dicht moesten.

De deelstaten die door de sociaaldemocraten (SPD) geregeerd worden, hebbben al aangekondigd dat ze de maatregel zullen aanvechten bij het Grondwettelijk Hof.

De Bundesrat stemde ook in met de invoering van een taks op kernenergie. Het gaat om een heffing van 2,3 miljard euro die de sector jaarlijks moet betalen.

De Bondsraad, het hogerhuis van het Duitse parlement, heeft vrijdag ingestemd met het langer openhouden van de kerncentrales in het land. Ze blijven gemiddeld twaalf jaar langer open.De regering van bondskanselier Angela Merkel had in september aangekondigd dat de levensduur van de zeventien kerncentrales zal verlengd worden. Na de Bondsdag stemde nu ook Bondsraad ermee in.Door de beslissing blijven de kerncentrales gemiddeld twaalf jaar langer open. De vorige Duitse regering had beslist dat alle kerncentrales tegen 2022 dicht moesten.De deelstaten die door de sociaaldemocraten (SPD) geregeerd worden, hebbben al aangekondigd dat ze de maatregel zullen aanvechten bij het Grondwettelijk Hof.De Bundesrat stemde ook in met de invoering van een taks op kernenergie. Het gaat om een heffing van 2,3 miljard euro die de sector jaarlijks moet betalen.