In de Zwitserse ambassade in Athene is er dinsdag een explosie geweest. Eerder op de dag heeft de Griekse politie een verdacht pakket dat de Bulgaarse ambasade had ontvangen gecontroleerd laten ontploffen.

De politie vond ook bompakketten die waren geadresseerd aan de ambassades van Rusland, Chili en Duitsland. Ook zij werden geneutraliseerd door de politie, hetzij nadat ze op de hoogte werd gebracht door de ambassades hetzij door werknemers van de koerierdiensten die de pakketten vervoerden.

De incidenten komen er daags nadat er in Athene bompakketten werden gevonden voor de Franse president Nicolas Sarkozy en de Belgische en Nederlandse ambassades.

De Griekse politie wijst naar linkse anarchisten als de daders. Volgens de Griekse krant Kathimerini is één van de verdachten betrokken bij de ultralinkse groepering 'Samenzwering van de Cellen van het Vuur'.

Dinsdag deed zich dan in een buitenwijk van Athene een ontploffing voor bij de Zwitserse ambassade. Ook werd een politiepatrouille onder vuur genomen.

Voordien had de Bulgaarse ambassade aan de politie gemeld dat ze een verdacht pakje had ontvangen. De politie stuurde medewerkers van de ontmijningsdienst ter plaatse. Volgens verschillende media lieten zij het pakket gecontroleerd ontploffen.

In de Zwitserse ambassade in Athene is er dinsdag een explosie geweest. Eerder op de dag heeft de Griekse politie een verdacht pakket dat de Bulgaarse ambasade had ontvangen gecontroleerd laten ontploffen. De politie vond ook bompakketten die waren geadresseerd aan de ambassades van Rusland, Chili en Duitsland. Ook zij werden geneutraliseerd door de politie, hetzij nadat ze op de hoogte werd gebracht door de ambassades hetzij door werknemers van de koerierdiensten die de pakketten vervoerden.De incidenten komen er daags nadat er in Athene bompakketten werden gevonden voor de Franse president Nicolas Sarkozy en de Belgische en Nederlandse ambassades.De Griekse politie wijst naar linkse anarchisten als de daders. Volgens de Griekse krant Kathimerini is één van de verdachten betrokken bij de ultralinkse groepering 'Samenzwering van de Cellen van het Vuur'.Dinsdag deed zich dan in een buitenwijk van Athene een ontploffing voor bij de Zwitserse ambassade. Ook werd een politiepatrouille onder vuur genomen.Voordien had de Bulgaarse ambassade aan de politie gemeld dat ze een verdacht pakje had ontvangen. De politie stuurde medewerkers van de ontmijningsdienst ter plaatse. Volgens verschillende media lieten zij het pakket gecontroleerd ontploffen.