Voor een kantoor van de Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad in Athene is een bom ontploft. Dat is vernomen van politiebronnen. Er vielen geen gewonden. Op het moment van de explosie was er niemand in het gebouw.

De ontploffing veroorzaakte materiële schade aan de gevel van het gebouw. In de buurt gingen ook verschillende ramen aan diggelen. Volgens veel mensenrechtenorganisaties zit Gouden Dageraad achter de recente stijging van aanvallen en racistisch geweld tegen migranten in Griekenland.

Bij de verkiezingen in juni vergaarde de partij 18 zetels in het Griekse parlement. (Belga/SD)Voor een kantoor van de Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad in Athene is een bom ontploft. Dat is vernomen van politiebronnen. Er vielen geen gewonden. Op het moment van de explosie was er niemand in het gebouw.De ontploffing veroorzaakte materiële schade aan de gevel van het gebouw. In de buurt gingen ook verschillende ramen aan diggelen. Volgens veel mensenrechtenorganisaties zit Gouden Dageraad achter de recente stijging van aanvallen en racistisch geweld tegen migranten in Griekenland. Bij de verkiezingen in juni vergaarde de partij 18 zetels in het Griekse parlement. (Belga/SD)