Bij de dubbele bomaanslag op de marathon van Boston in april 2013 kwamen 3 mensen om het leven en raakten meer dan 260 mensen gewond. Tientallen gewonden moesten ledematen laten amputeren. Dzhokhar Tsarnaevs oudere broer en mededader, de 26-jarige Tamerlan Tsarnaev, werd gedood tijdens de klopjacht door de politie in de dagen erna. Dzhokhar Tsarnaev riskeert de doodstraf.

'Sterven als martelaar, meteen naar het paradijs'

In maart 2013 pochte de nu 20-jarige Tsarnaev tijdens een maaltijd met enkele vrienden dat hij in staat was om een bom te maken. Dat zei procureur Stephanie Siegmann tijdens de opening van het proces voor een federale rechtbank in Boston. "Hij heeft toen ook gezegd dat 'het goed is om te sterven als martelaar, met de glimlach op het gezicht, een manier om meteen naar het paradijs te gaan'", aldus Siegmann. (Belga/TV)

Bij de dubbele bomaanslag op de marathon van Boston in april 2013 kwamen 3 mensen om het leven en raakten meer dan 260 mensen gewond. Tientallen gewonden moesten ledematen laten amputeren. Dzhokhar Tsarnaevs oudere broer en mededader, de 26-jarige Tamerlan Tsarnaev, werd gedood tijdens de klopjacht door de politie in de dagen erna. Dzhokhar Tsarnaev riskeert de doodstraf.In maart 2013 pochte de nu 20-jarige Tsarnaev tijdens een maaltijd met enkele vrienden dat hij in staat was om een bom te maken. Dat zei procureur Stephanie Siegmann tijdens de opening van het proces voor een federale rechtbank in Boston. "Hij heeft toen ook gezegd dat 'het goed is om te sterven als martelaar, met de glimlach op het gezicht, een manier om meteen naar het paradijs te gaan'", aldus Siegmann. (Belga/TV)