Vandaag was er opnieuw een explosie in Bangkok. Daarbij vielen geen gewonden. Kijk hier naar de beelden van de explosie.

"We zijn op zoek naar een man" die deel lijkt uit te maken van een "groep die gekant is" tegen de junta, zo verklaarde generaal Prayut Chan-O-Cha, de leider van de junta en de huidige eerste minister van het land. De man bevond zich kort voor de explosie op de plaats waar de aanslag plaatsvond. Hij zou in het bezit geweest zijn van een verdacht pakket, zo klonk het.

De verdachte komt volgens de premier uit het noordoosten van Thailand, een regio waar de Roodhemden sterk staan. De Roodhemden zijn de aanhangers van de vorige Thaise regering, die vorig jaar door een militaire staatsgreep tot aftreden werd gedwongen.

Nog volgens de BBC heeft de junta een "compensatie" voor de slachtoffers beloofd. Op gezag van een correspondent van de Voice of America weet de Britse openbare omroep tevens dat de militaire leiding van het land meer dan 10.000 manschappen van leger en politie naar checkpoints en wegblokkades heeft gestuurd.

Op Facebook is een nieuwe video opgedoken van de aanslag:

My Movie

???????????????????????????? ?????? 17 ??????? 2015 ?????????????????????

Posted by Pimornrat Nana Puttayot on Monday, August 17, 2015

Dodental loopt op

Het dodental van de bomaanslag in Bangkok is opgelopen tot 22. Dat heeft de lokale politie meegedeeld. Ook het aantal gewonden is volgens de nieuwe balans verder toegenomen, tot 123.

Verschillende buitenlandse toeristen lieten het leven bij de aanslag. Voorlopig werd - naast tien Thais - ook al het overlijden bevestigd van een Chinees en een Filipijn. Volgens mediaberichten zijn meerdere Chinezen omgekomen, maar dat kon nog niet bevestigd worden.

Ook over de identiteit van de gewonden bestaat vaak nog onduidelijkheid. "Bij vele gewonden konden we de nationaliteit nog niet vaststellen", zegt arts Phetphong Kamjornjitjakarn. "Ze zijn niet niet staat om te spreken en hebben geen identiteitspapieren bij zich."

Bom vernield

Er wordt intussen volop een onderzoek gevoerd naar de bomaanslag, zo stelt politiehoofd Somyot Pounpanmuang. Hij zegt dat het onderzoek moeilijk verloopt omdat bij de ontploffing ook de bom zelf volledig vernietigd werd. Daardoor zijn er nog geen gegevens over de herkomst van het explosief. De aanval werd nog niet opgeëist.

Het Thaise leger had eerder wel al uitgesloten uit dat de aanslag werd uitgevoerd door de islamitische afscheidingsbeweging uit het zuiden van het land, omdat de manier van handelen volledig verschilt van wat voor die afscheidingsbeweging bekend is. Het leger ziet drie mogelijke motieven: politiek conflict, herschikking van overheidsfuncties of internationaal terrorisme.

(Belga/RR)

"We zijn op zoek naar een man" die deel lijkt uit te maken van een "groep die gekant is" tegen de junta, zo verklaarde generaal Prayut Chan-O-Cha, de leider van de junta en de huidige eerste minister van het land. De man bevond zich kort voor de explosie op de plaats waar de aanslag plaatsvond. Hij zou in het bezit geweest zijn van een verdacht pakket, zo klonk het. De verdachte komt volgens de premier uit het noordoosten van Thailand, een regio waar de Roodhemden sterk staan. De Roodhemden zijn de aanhangers van de vorige Thaise regering, die vorig jaar door een militaire staatsgreep tot aftreden werd gedwongen.Nog volgens de BBC heeft de junta een "compensatie" voor de slachtoffers beloofd. Op gezag van een correspondent van de Voice of America weet de Britse openbare omroep tevens dat de militaire leiding van het land meer dan 10.000 manschappen van leger en politie naar checkpoints en wegblokkades heeft gestuurd.Het dodental van de bomaanslag in Bangkok is opgelopen tot 22. Dat heeft de lokale politie meegedeeld. Ook het aantal gewonden is volgens de nieuwe balans verder toegenomen, tot 123. Verschillende buitenlandse toeristen lieten het leven bij de aanslag. Voorlopig werd - naast tien Thais - ook al het overlijden bevestigd van een Chinees en een Filipijn. Volgens mediaberichten zijn meerdere Chinezen omgekomen, maar dat kon nog niet bevestigd worden. Ook over de identiteit van de gewonden bestaat vaak nog onduidelijkheid. "Bij vele gewonden konden we de nationaliteit nog niet vaststellen", zegt arts Phetphong Kamjornjitjakarn. "Ze zijn niet niet staat om te spreken en hebben geen identiteitspapieren bij zich." Er wordt intussen volop een onderzoek gevoerd naar de bomaanslag, zo stelt politiehoofd Somyot Pounpanmuang. Hij zegt dat het onderzoek moeilijk verloopt omdat bij de ontploffing ook de bom zelf volledig vernietigd werd. Daardoor zijn er nog geen gegevens over de herkomst van het explosief. De aanval werd nog niet opgeëist. Het Thaise leger had eerder wel al uitgesloten uit dat de aanslag werd uitgevoerd door de islamitische afscheidingsbeweging uit het zuiden van het land, omdat de manier van handelen volledig verschilt van wat voor die afscheidingsbeweging bekend is. Het leger ziet drie mogelijke motieven: politiek conflict, herschikking van overheidsfuncties of internationaal terrorisme.(Belga/RR)