De terreurgroep Boko Haram verstopt bommen in gsm's en iPads, waarschuwt de Nigeriaanse politie. Deze omgebouwde toestellen worden achtergelaten op straat, in de hoop dat omstaanders ze oprapen en zo om het leven komen. Dat meldt Associated Press.

De politie kwam tot deze vaststelling nadat ze vijf verdachten had opgepakt, die verantwoordelijk zouden zijn voor de aanslag van 2 oktober waarbij 15 personen om het leven kwamen. 'De terroristen hadden hoogwaardige technologische gadgets bij zich, waarmee ze minuscule bommen kunnen vervaardigen', licht politiechef Solomon E. Arase toe. 'De ervaring leert ons dat ze verschillende elektronica ermee "opsmukken".' Hij raadt de bevolking aan om voorzichtig om te springen met rondslingerende gsm's en iPads.

Dorp afgebrand

Sinds 2009 hebben aanvallen van Boko Haram al aan zeker 17.000 mensen het leven gekost. Meer dan twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. Boko Haram wil een eigen staat naar streng islamitisch recht oprichten in het noorden van Nigeria.

Afgelopen nacht nog kwamen 20 mensen om het leven door een aanval in Jingalta, Borno. Leden van Boko Haram openden het vuur op vier voertuigen, waarbij alle inzittenden stierven. Ook de woningen in het dorp Jingalta werden afgebrand. Daarbij vielen geen doden, omdat de bewoners na de aanval op de voertuigen al waren weggevlucht. (AVE)

De terreurgroep Boko Haram verstopt bommen in gsm's en iPads, waarschuwt de Nigeriaanse politie. Deze omgebouwde toestellen worden achtergelaten op straat, in de hoop dat omstaanders ze oprapen en zo om het leven komen. Dat meldt Associated Press. De politie kwam tot deze vaststelling nadat ze vijf verdachten had opgepakt, die verantwoordelijk zouden zijn voor de aanslag van 2 oktober waarbij 15 personen om het leven kwamen. 'De terroristen hadden hoogwaardige technologische gadgets bij zich, waarmee ze minuscule bommen kunnen vervaardigen', licht politiechef Solomon E. Arase toe. 'De ervaring leert ons dat ze verschillende elektronica ermee "opsmukken".' Hij raadt de bevolking aan om voorzichtig om te springen met rondslingerende gsm's en iPads. Sinds 2009 hebben aanvallen van Boko Haram al aan zeker 17.000 mensen het leven gekost. Meer dan twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld. Boko Haram wil een eigen staat naar streng islamitisch recht oprichten in het noorden van Nigeria. Afgelopen nacht nog kwamen 20 mensen om het leven door een aanval in Jingalta, Borno. Leden van Boko Haram openden het vuur op vier voertuigen, waarbij alle inzittenden stierven. Ook de woningen in het dorp Jingalta werden afgebrand. Daarbij vielen geen doden, omdat de bewoners na de aanval op de voertuigen al waren weggevlucht. (AVE)