In de video, die zes minuten duurt en de titel 'Oogst van Spionnen' draagt, is te zien hoe twee mannen die knielen voor gemaskerde strijders, opbiechten dat ze gespioneerd hebben voor de Nigeriaanse autoriteiten en vervolgens worden gedood.

De video is ondertiteld in het Frans, een officiële taal in Niger, Tsjaad en Kameroen, buurlanden van Nigeria waar Boko Haram de laatste tijd ook actief is.

De video doet meteen denken aan de onthoofdingsvideo's van Islamitische Staat (IS). Boko Haram - letterlijk: 'Westers onderwijs is zondig' - vecht net als IS voor een islamitisch kalifaat. De leider van de groep, Abubakar Shekau, had in de zomer van vorig jaar al trouw gezworen aan IS. (KVDA)

In de video, die zes minuten duurt en de titel 'Oogst van Spionnen' draagt, is te zien hoe twee mannen die knielen voor gemaskerde strijders, opbiechten dat ze gespioneerd hebben voor de Nigeriaanse autoriteiten en vervolgens worden gedood. De video is ondertiteld in het Frans, een officiële taal in Niger, Tsjaad en Kameroen, buurlanden van Nigeria waar Boko Haram de laatste tijd ook actief is.De video doet meteen denken aan de onthoofdingsvideo's van Islamitische Staat (IS). Boko Haram - letterlijk: 'Westers onderwijs is zondig' - vecht net als IS voor een islamitisch kalifaat. De leider van de groep, Abubakar Shekau, had in de zomer van vorig jaar al trouw gezworen aan IS. (KVDA)